Zoeken
  • 80 jaar ervaring
  • ISO 9001-2015 gecertificeerd
  • Innovatief
  • Snelle levering via groothandel
  • Eigen advisering

Winterwarm Heating Solutions
Industrieweg 8
7102 DZ Winterswijk

Postbus 36
7100 AA Winterswijk

T: +31 (0)543 546300 
F: +31 (0)543 546310
E: info@winterwarm.nl
comm. reg. 59198516

Historie

Winterwarm is opgericht in 1936 en is sindsdien uitgegroeid tot een voorname speler in de Europese verwarmingsmarkt. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over onze bedrijfsgeschiedenis.
 

1936 - Opgericht

Winterwarm is opgericht in 1936 en is al die jaren in Winterswijk gevestigd geweest. Het productiebedrijf kwam voort uit het plaatselijke installatiebedrijf van dhr. Kappers. Hij zag wel markt voor industriële verwarmingsapparaten en ontwikkelde een staande, oliegestookte luchtverwarmer, Domino genaamd. Begin ’60 jaren werden de hangende luchtverwarmers ontwikkeld (de Europa en de Universum).
 
 

1967 - Overname door DRU

In 1967 werd het bedrijf verkocht aan het DRU-concern. In die tijd werden vooral direct gestookte luchtverwarmers onder de naam Universum verkocht, met daarnaast allerlei andere producten die pasten binnen de productie van een metaalbewerkingsbedrijf. Het waren hoogtij-dagen uit de geschiedenis van Winterwarm; er werkten destijds zo’n 100 mensen!
 
 

 

1976 - Benraad

In 1976 nam het Benraad-concern uit Terborg het productiebedrijf in Winterswijk over en kwam er een tweede lijn direct gestookte luchtverwarmers met eigen distributiekanalen bij. Deze bleef men onder de naam Benraad verkopen daar een groot deel hiervan voor de export bestemd was. Wel werd de technische uitvoering van beide luchtverwarmers al snel hetzelfde vanwege de productievoordelen.
 
 
 

1984 - Winterwarm BV

In 1984 nam Atag de productie van CV-ketels van Benraad over. Het productiebedrijf in Winterswijk waar men direct gestookte luchtverwarmers maakte, paste hier niet bij. Het bedrijf werd verzelfstandigd en kreeg de naam Winterwarm.
 
Ondertussen had men zich weer toegelegd op z’n core-business: direct gasgestookte luchtverwarmers / heaters ontwikkelen, fabriceren en verkopen. Winterwarm bleef echter luchtverwarmers onder twee merknamen verkopen, waarbij de zgn. Benraad-luchtverwarmers voortaan voorzien werden van de naam Winterwarm. Beiden merken hadden immers hun eigen verkoopkanalen, en het bleek dat de installateurs toch erg gehecht waren aan hun “eigen” merk. In de jaren die volgden werd Winterwarm met de merken Universum en Winterwarm, marktleider op de Nederlandse markt. Tevens nam het aandeel van de omzet wat door export gerealiseerd werd, steeds verder toe. In 1992 haalde Winterwarm als één van de eerste bedrijven binnen de branche het ISO 9001 kwaliteitscertificaat (in 2001 aangevuld met de 2000 certificatie).
 
  

2007 - Winterwarm en Universum samen

Het marktaandeel van de Winterwarm luchtverwarmers en heaters nam steeds toe, en daarmee ook de naamsbekendheid. Met de komst van internet en de uitbreiding van het pakket luchtverwarmers werd het steeds inefficienter om beide merknamen naast elkaar te handhaven.  Er werd daarom besloten om per 1 januari 2007 een begin te maken met de integratie van de merknamen "Winterwarm" en "Universum". Alle partnergroothandelaren in Nederland verkochten voortaan dezelfde direct gestookte luchtverwarmers met 1 kleur en onder 1 naam: Universum direct gestookte luchtverwarmers / heaters.

In 2012 volgde de laatste stap en is besloten om helemaal af te stappen van de merknaam "Universum". Alle verwarmingstoestellen worden voortaan voorzien van de naam Winterwarm. In het buitenland wordt deels onder private label, deels onder de naam Winterwarm verkocht.

 

2008 - Winterwarm Agri

In 2008 zijn de bedrijfsactiviteiten uitgebreidt door de overname van de verkoopactiviteiten van de firma Priva . Enkele jaren daarvoor had Winterwarm al de productie van hun heaters voor de agrarische markt overgenomen. Dit betekende zowel qua product- assortiment een aanzienlijke verbreding, alsmede qua afzetgebied. Deze heaters worden n.l. veel verkocht in Oost-Europa, Rusland e.o., het Midden-Oosten en Mexico.
 
Daar in deze markten veel vraag is naar olie-gestookte toestellen, is Winterwarm zich ook op deze technologie gaan toeleggen. In 2009 kwam men met een in eigen huis ontwikkelde heaters voor pluimveestallen in tuinbouwkassen in zowel een gasgestookte, als olie-gestookte versie.
 

Heden

Winterwarm hoofdkantoor

Momenteel is Winterwarm onderdeel van Vado Beheer. Het bedrijf functioneert volledig zelfstandig en bepaalt zelf haar strategisch beleid. Er zijn zo’n 70 medewerkers in vaste dienst. Het productenpakket voor de industriële markt is uitgebreid met andere industriële verwarmingsproducten en er worden twee verschillende series direct gestookte luchtverwarmers geproduceerd. Daarnaast is de Agri-tak tot een volwaardige poot onder het bedrijf uitgegroeid. 

 
In Warrington (UK) en Poznan (Polen) heeft Winterwarm eigen verkoopkantoren.