Klantenservice

Heeft u een vraag over een product of een bestelling? Dan kunt u opnemen met onze klantenservice via 0543-546300. Zij helpen u graag verder. U kunt ook mailen naar a.holweg@winterwarm.nl of ons contactformulier gebruiken.

Verzending
Service onderdelen, mits op voorraad, worden binnen 48 uur per post verzonden. De standaard verzend- en handlingkosten binnen Nederland bedragen €25,-.
Indien het onderdeel niet voorradig is, ontvangt u een e-mail met de verwachtte levertijd. Wenst u een 24-uurs service voor de levering van onderdelen, dan kunt u zich tot Wasco, Rensa of Technische Unie wenden.

Betaalwijzes
U kunt uw bestelling betalen via iDeal of met een Credit Card (Maestro of Visa). Bent u reeds klant van ons  dan is een eerste bestelling via de webshop noodzakelijk welke u vooruit betaalt. Bij volgende bestellingen wordt dan automatisch uw eventuele korting getoond en kunt u op rekening bestellen. Voor creditering van het niet verleende kortingsbedrag, verzoeken wij u contact op te nemen met onze Verkoop Binnendienst, tel. 0543-546300.
Na levering van de goederen ontvangt u een factuur per e-mail met alle betaalgegevens. 

Retournering
Indien u een foutief onderdeel heeft besteld, kunt u het onderdeel binnen 30 dagen retourneren volgens de hieronder beschreven retourprocedure. Indien het artikel onbeschadigd en ongebruikt is, ontvangt u een creditnota voor het volledige bedrag (incl. verzendkosten) en wordt uw betaling teruggestort. De retourneringskosten zijn voor uw eigen rekening.

Let op: indien het onderdeel bij de groothandel is gekocht, dient het ook aan de desbetreffende groothandel geretourneerd te worden en niet rechtstreeks naar Winterwarm.

Retour procedure
1. Retournummer aanvragen via a.holweg@winterwarm.nl
2. Achterzijde van pakbon invullen
3. Pakje retourneren met ingevulde pakbon
4. Beoordeling Winterwarm
5. Positief oordeel: u ontvangt een creditnota voor het gehele factuurbedrag.

Let op: een geretourneerd onderdeel wordt alleen in behandeling genomen indien de retourzending is voorzien van een retourennummer en de ingevulde pakbon.

Indien u een beroep op de garantieregeling wilt doen, dient het defecte onderdeel retour gestuurd te worden zodat wij de oorzaak van het defect kunnen achterhalen en vast kunnen stellen of het onderdeel voor garantie in aanmerking komt.

Garantievoorwaarden
Winterwarm verleent 2 jaar garantie op onderdelen. Indien u een beroep op de garantieregeling wilt doen, dient het defecte onderdeel retour gestuurd te worden zodat wij de oorzaak van het defect kunnen achterhalen en vast kunnen stellen of het onderdeel voor garantie in aanmerking komt.  Volg hierbij de retourprocedure zoals boven omschreven.

Op de warmtewisselaar van de XR en HR luchtverwarmers zit 5 jaar lang 100% garantie, dat wil zeggen dat Winterwarm de kosten van de wisselaar en de vervanging (arbeid + voorrijkosten) op zich neemt. Is het toestel tussen 6 en 10 jaar oud en treedt in die periode een defect aan de wisselaar op, dan geldt voor de wisselaar 50% garantie, dat wil zeggen 50% korting op de brutoprijs van de vervangende warmtewisselaar. Arbeidsuren en voorrijkosten worden normaal in rekening gebracht volgens geldende tarieven. Als tweede optie is het ook mogelijk om een geheel nieuw toestel aan te schaffen met 50% korting op de brutoprijs.
Neem voor garantiegevallen eerst contact op met onze service afdeling tel. 0543-546327.

Op alle leveringen van Winterwarm zijn de Orgalime SI-2012 Leveringsvoorwaarden (General Conditions for the Supply and Installation of Mechanical, Electrical and Electronic Products) van toepassing. Lees hier de volledige voorwaarden. We stellen u graag per post een papieren exemplaar ter beschikking.

Service en Onderhoud
Plaatsing en onderhoud aan onze toestellen mag alleen door de erkende installateur worden uitgevoerd. Bent u in het bezit van een Winterwarm luchtverwarmer dan kunt u zich voor onderhoud of bij storingen het beste wenden tot het installatiebedrijf dat ook de installatie van het toestel heeft gedaan, of een ander installatiebedrijf in de buurt. Ook de Winterwarm Stipinstallateurs zijn u graag van dienst.


Ter ondersteuning van installatiebedrijven beschikt Winterwarm over een eigen Servicedesk waar men met alle vragen over service en onderhoud terecht kan: 0543-546327. In de meeste gevallen is telefonische ondersteuning via de Helpdesk voldoende om een storing op te lossen.
Winterwarm heeft de service op locatie uitbesteedt aan Industrial Heating Service (IHS). Indien gewenst kan een installatiebedrijf midddels het service aanvraagformulier een servicebezoek van een monteur aanvragen.
Zie voor meer informatie ook de Service-en Supportpagina.