Luchtverwarming vervangen

Winterwarm is een bedrijf met een rijke historie dat al sinds de jaren ’60 gasgestookte luchtverwarmers ontwikkelt en produceert. Diverse generaties luchtverwarmers hebben hun weg gevonden in heel Nederland en overal in Europa. Winterwarm staat voor kwaliteit en duurzaamheid maar zelfs onze toestellen verouderen en er raakt wel eens iets defect. Om onze klanten te helpen bieden wij geruime tijd service-onderdelen aan, ook voor modellen die we al lang niet meer produceren. Maar een reparatie is wel hét moment om er eens over na te denken uw verouderde luchtverwarming te vervangen voor een moderner, duurzamer en zuiniger model.

Waarom luchtverwarming vervangen?

Het vervangen van gasgestookte luchtverwarming is niet alleen interessant doordat nieuwe, moderne varianten minder CO2 uitstoten en dus beter zijn voor het milieu, maar ook uw energie- en gasverbruik gaat omlaag wat het geheel financieel aantrekkelijk maakt. Door uw luchtverwarming tijdig te vervangen kunt u tot wel 30% op uw gasverbruik besparen. En met de huidige gasprijzen is de terugverdientijd van de investering dus relatief snel.

Bovendien stimuleert de overheid verduurzaming van bedrijfsmiddelen. Door uw verouderde luchtverwarming te vervangen door een moderne en duurzame variant komt u vaak in aanmerking voor financiële ondersteuning vanuit de overheid, bijv. via de ISDE-regeling bij een hybride luchtverwarmingssysteem.

Wat is een goede vervanging voor mijn oude luchtverwarmer?

Heeft u nog een oude Priva, Winterwarm WSP of Universum URS heater hangen die aan vervanging toe is? Daarvoor hebben we moderne, energiezuinige en duurzame varianten ter vervanging in ons assortiment. Vind meer informatie over een geschikte vervanging van uw oude luchtverwarmer via onderstaande pagina’s of ontdek de voordelen, meer info over de kosten en advies via de ‘lees meer’-knop.

Oudere Winterwarm modellen

Winterwarm WSP heaters

Een veel gehoorde uitspraak als het gaat om Winterwarm luchtverwarmers die soms wel 20 jaar of ouder zijn, is “Hij doet het nog goed!”. Een voorbeeld hiervan is de WSP heater. En ondanks dat wij altijd voor kwaliteit en ...

Meer informatie

Universum URS heater

“Hij doet het nog goed!” is een veel gehoorde uitspraak als het gaat om Universum luchtverwarmers die soms wel 20 jaar of ouder zijn. Bijvoorbeeld de Universum URS heater. En ondanks dat Winterwarm voor kwaliteit en bet...

Meer informatie

Priva heaters

Al sinds 2002 werkt Winterwarm samen met Priva. Allereerst als productiepartner voor de gasgestookte Priva ECO heaters geschikt voor pluimveestallen en tuinkassen. Wanneer Priva in 2008 besluit zich volledig te richten o...

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van luchtverwarming vervangen?

    • Een stuk energiezuiniger dan oudere modellen
    • Reductie gasverbruik tot wel 70% mogelijk
    • Subsidie mogelijk voor verduurzaming van verwarmingsinstallatie
    • Het vervangen van oude heteluchtverwarming kent daardoor een relatief korte terugverdientijd
    • Meer comfort op basis van temperatuurgevoel en geluid
    • Nieuwe modellen zijn kleiner en nemen dus minder ruimte in beslag

Bent u overtuigd om uw hete luchtverwarming te vervangen? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment aan luchtverwarming via onderstaande button.

Wat zijn de kosten van vervangen luchtverwarming?

Om inzicht te krijgen in de gemiddelde kosten van het vervangen van uw oude luchtverwarming kunt u gebruikmaken van de rekenvoorbeelden op de WSP en URS pagina's. Daarnaast is de terugverdientijd van de investering in een moderne variant luchtverwarmer relatief kort (3 tot 4 jaar) doordat u flink bespaart op stookkosten.

Service-onderdelen vervangen

Bent u op zoek naar het vervangen van een service onderdeel van uw luchtverwarming en heeft u nog een ouder model hangen? Geen probleem! Winterwarm biedt zo lang mogelijk service-onderdelen voor deze oudere modellen aan. Voor zover de bewuste onderdelen nog leverbaar zijn, kunt u deze bestellen in onze webshop. Deze vindt u via onderstaande knop.

Advies bij hete luchtverwarming vervangen

Bent u op zoek naar advies voor het vervangen van uw hete luchtverwarming? Wij adviseren u graag en helpen u met het berekenen van het benodigde vermogen. Bovendien staan we u bij in uw keuze voor het vervangen van het juiste type luchtverwarming.