Universum URS heater

“Hij doet het nog goed!” is een veel gehoorde uitspraak als het gaat om Universum luchtverwarmers die soms wel 20 jaar of ouder zijn. Bijvoorbeeld de Universum URS heater. En ondanks dat Winterwarm voor kwaliteit en betrouwbaarheid staat, gaat er bij een verouderde Universum heater ook wel eens wat stuk. Dat gaat hand-in-hand met de leeftijd. Gelukkig biedt Winterwarm zo lang mogelijk service-onderdelen voor de Universum URS heaters indien beschikbaar, via haar webshop. Maar wellicht is dit ook wel hét moment om te kijken naar een nieuwer, moderner en duurzamer model om het verouderde Universum URS model te vervangen.

Winterwarm en Universum heaters

De combinatie Winterwarm met Universum, hoe zit dat eigenlijk? Zonder al te veel in de geschiedenis te duiken leggen we het graag in het kort uit. De naam Universum komt namelijk al uit de rijke historie van Winterwarm. Zowel Winterwarm als Universum zijn jarenlang als merk naast elkaar gevoerd met ieder hun eigen groothandelaren. Technisch gezien waren de Universum luchtverwarmers volledig identiek aan de Winterwarm luchtverwarmers, alleen de kleur en het logo maakte het verschil. In 2012 heeft Winterwarm definitief afscheid genomen van het Universum-merk. Echter, er hangen natuurlijk nog veel URS, URC, UGS en UOS-toestellen in Nederland.

Van Universum URS naar Winterwarm HR

Ondanks dat de Universum URS heaters van hoge kwaliteit zijn, zijn ze wel verouderd. De vraag is dan niet óf er binnenkort nog meer onderdelen aan vervanging toe zijn, maar wélke onderdelen dit zijn. Bovendien zijn er momenteel modernere en veel energiezuinigere heaters beschikbaar.

De huidige generatie luchtverwarmers zoals de Winterwarm HR en XR+ zijn niet alleen energiezuiniger dan de oudere URS heaters, ze zijn ook nog eens een stuk duurzamer en ze zorgen voor een stuk meer comfort. En met de huidige gasprijzen is het vervangen van een ouder model ook nog eens financieel interessant, de investering in een nieuw model verdient zich namelijk relatief snel terug.

Duurzaam verwarmen

Als u wilt overstappen op volledige duurzame verwarming adviseren we de Winterwarm HR-EC heater. De meest duurzame serie van Winterwarm. Deze gasgestookte, condenserende heaters hebben een hoog rendement én zijn voorzien van een zeer zuinige EC ventilatormotor. Hierdoor is een Winterwarm HR-EC luchtverwarmer niet alleen zuiniger in het verbruik maar is het geluidsniveau ook nog eens de helft minder. Het vervangen van een verouderd Universum URS model kan u een besparing tot wel 30% in gasverbruik opleveren. Een duurzame en efficiënte verwarmingsoplossing voor bijvoorbeeld showrooms & garages, kantines en winkels.

Voordelen HR luchtverwarmers vs. URS heaters

  • Gemiddeld 30% minder gasverbruik
  • Energiezuiniger
  • Comfortabeler in temperatuurgevoel en geluid
  • Kleiner model waardoor minder ruimte in beslag genomen wordt
  • Qua uiterlijk een strak model
  • Relatief korte terugverdientijd
  • Toepassing mogelijk in kader van “Informatieplicht Energiebesparing”

Voorbeeldberekening

 

voorbeeldberekening  vervangen URS luchtverwarmer

Advies bij vervangen URS heater

Onze specialisten adviseren u graag bij het vervangen van uw oude URS heater. Zo helpen zij met het berekenen van het benodigde vermogen én adviseren ze u bij de keuze voor het juiste verwarmingstoestel. Ook stellen zij offertes voor u op met brutoprijzen waarmee u eenvoudig een nettoprijs opvraagt bij uw dealer of groothandel.