Priva heaters

Al sinds 2002 werkt Winterwarm samen met Priva. Allereerst als productiepartner voor de gasgestookte Priva ECO heaters geschikt voor pluimveestallen en tuinkassen. Wanneer Priva in 2008 besluit zich volledig te richten op klimaatbeheersingssystemen en andere high-tech producten voor de landbouw, passen de heaters en warmtekanonnen niet meer in hun strategie. Winterwarm neemt vanaf dat moment niet alleen de productie, maar ook de verkoop van Priva heaters over.

Priva DA en LN heaters

Jarenlang zijn de Priva heaters met succes verkocht in Nederland. En ook al worden de Priva DA en LN heaters - ook wel warmtekanon genoemd - al sinds 2006 niet meer geproduceerd; er hangen er nog vele door het gehele land. Door de overname van Priva heaters in 2008 heeft Winterwarm zich eraan verbonden om de service-onderdelen van de Priva DA en LN heaters te blijven leveren.

 Ditzelfde geldt ook voor de oliegestookte DFB-types, die vooral naar het Midden-Oosten zijn geëxporteerd.

ECO heaters

Priva eco heater

In 2017 heeft Winterwarm haar eigen heaters ontwikkeld voor agrarische toepassingen, en is gestopt met de productie en verkoop van Priva ECO heaters.

Op dit moment levert Winterwarm nog wel service-onderdelen voor Priva heaters en ECO heaters. Voor zover de bewuste onderdelen nog leverbaar zijn, zijn deze te bestellen in onze webshop. Te bereiken via onderstaande button.

Moderne heaters

Na de overname in 2008 ontwikkelde Winterwarm zelf de DXC heater gebaseerd op de technologie die we al jaren toepasten in de industriële markt. Inmiddels is dit een veel toegepaste luchtverwarmer in pluimveestallen en tuinkassen. Deze nieuwe en moderne luchtverwarmers hebben een gesloten verbrandingscircuit met een veel hoger rendement en een láger gasverbruik dan de Priva heaters met open verbranding. Dit levert u dan weer tot wel 30% voordeel op uw energierekening op!

Al snel kwam de vraag uit de markt voor een opvolger van het warmtekanon; de Priva DA. Met de expertise die wij in huis hebben op het gebied van gasgestookte luchtverwarmers ontwikkelden we onze eigen traditionele gasgestookte heater; de DXA-serie welke inmiddels al weer is vervangen door de  DHX serie. Naast deze serie hebben we tevens een oliegestookte variant: de DXB heater

Inmiddels is van alle Priva heaters, Priva DA & -LN en Priva ECO warmtekanonnen een moderne, milieuvriendelijke en kostenbesparende variant beschikbaar.

Priva heater vervangen

Heeft u nog een oude Priva heater hangen en bent u op zoek naar service-onderdelen? Raadpleeg dan onze webshop. Maar uiteindelijk is het economisch en milieutechnisch een betere keuze om uw Priva heater te vervangen door een moderne variant. Hetzij door een gelijkwaardig DXA heater of de duurzame DXC heater. 

Voordelen Priva vervangen

We hebben de voordelen van het vervangen van een Priva heater of -warmtekanon voor u op een rij gezet:

  • Gesloten verbrandingssysteem
  • Geen CO2 in de stal
  • 25% lager gasverbruik door minder benodigde ventilatie
  • Lagere energierekening
  • Hogere brandveiligheid omdat er geen open vlam meer is
  • Lager geluidsniveau van de installatie
  • Reductie ammoniakuitstoot waarmee u voldoet aan BWL 2011.13 v5
  • Uitgebreidere en moderne aansturingsmogelijkheden.

Advies bij vervangen Priva heater

Wij adviseren u graag bij het vervangen van uw oude Priva heater. Zo helpen we u met het berekenen van het benodigde vermogen voor uw hal of stal én staan we u bij in de keuze voor de juiste vervangende luchtverwarmer. Ook kunnen wij een offerte met brutoprijzen voor u samenstellen. Daarmee vraagt u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een nettoprijs op.