Winterwarm WSP heaters

Een veel gehoorde uitspraak als het gaat om Winterwarm luchtverwarmers die soms wel 20 jaar of ouder zijn, is “Hij doet het nog goed!”. Een voorbeeld hiervan is de WSP heater. En ondanks dat wij altijd voor kwaliteit en betrouwbaarheid staan, gaat er bij deze oudere WSP modellen wel eens wat kapot. Dat is inherent aan de leeftijd. Gelukkig biedt Winterwarm zo lang mogelijk service-onderdelen voor de WSP heaters. Voor zover de bewuste onderdelen nog leverbaar zijn, zijn deze te bestellen in onze webshop. Maar een reparatie is misschien ook wel hét moment om eens te denken aan verduurzaming en het oudere WSP model te vervangen voor een modernere, duurzamere en energiezuinigere variant.

Van Winterwarm WSP naar HR

Ondanks dat de WSP heaters van Winterwarm van hoge kwaliteit zijn, zijn ze wel verouderd. De vraag is dan niet óf er binnenkort nog meer onderdelen aan vervanging toe zijn, maar wélke onderdelen dit zijn. Bovendien zijn er momenteel veel energiezuinigere luchtverwarmers beschikbaar. En zeg nou heel eerlijk; is het niet fijner om maandelijks een flink lagere gasrekening te ontvangen?

De nieuwe en huidige generatie luchtverwarmers zoals de Winterwarm HR en XR+ zijn niet alleen energiezuiniger dan de oudere WSP heaters, ze zijn ook nog eens duurzamer en zorgen voor een stuk meer comfort voor werknemers. De oudere luchtverwarmers staan namelijk aan of uit. De moderne varianten gaan meer of minder verwarmen op basis van de ruimtetemperatuur. Bovendien draaien WSP ventilatoren altijd op 100% terwijl de XR+ en de HR heaters een ventilator hebben die mee-moduleert waardoor ze ook nog eens minder geluid maken. Vooral bij de huidige gasprijzen is het vervangen van een ouder model al snel financieel interessant en verdient de investering in een nieuwer model zich relatief snel terug.  

Duurzaam verwarmen

Wilt u overstappen op volledige duurzame verwarming? Dan adviseren we de Winterwarm HR-EC luchtverwarmer, onze meest duurzame luchtverwarmer-serie. Dit zijn gasgestookte, condenserende luchtverwarmers met een hoog rendement, voorzien van een extra zuinige EC ventilatormotor. Vergeleken met een WSP heater is daardoor zowel het elektriciteitsverbruik als het geluidsniveau zo’n 50% lager. Uw besparing in gasverbruik kan dan oplopen tot wel 30%! Dit maakt dat HR-EC luchtverwarmers een duurzame en efficiënte verwarmingsoplossing zijn voor bijvoorbeeld showrooms & garages, kantines en winkels.

Voordelen HR luchtverwarmers vs. WSP heaters

  • Gasverbruik daalt met gemiddeld 30%
  • Lager elektriciteitsverbruik
  • Meer comfort
  • Neemt minder ruimte in beslag doordat het een kleiner toestel is
  • Esthetisch een mooier toestel
  • Relatief korte terugverdientijd wat de investering rechtvaardigt
  • Toepassing mogelijk in kader van “Informatieplicht Energiebesparing”

Voorbeeldberekening

 

rekenvoorbeeld wsp

Advies bij vervangen WSP heater

Onze specialisten adviseren u graag bij het vervangen van uw oude WSP heater. Zo helpen zij met het berekenen van het benodigde vermogen én adviseren ze u bij de keuze voor het juiste verwarmingstoestel. Ook stellen zij offertes voor u op met brutoprijzen waarmee u eenvoudig een nettoprijs opvraagt bij uw dealer of groothandel.