Luchtverwarming toepassingen voor industrie, agri en recreatie

Met Winterwarm luchtverwarming kiest u voor een duurzame, doelgerichte en aangename manier van verwarmen.

Lees meer

Luchtverwarming van Winterwarm

Bij luchtverwarming wordt warmte via de lucht in de ruimte overgebracht. Luchtverwarming is dan ook geschikt voor allerlei soorten ruimtes. Winterwarm is met name gespecialiseerd in luchtverwarmers voor verschillende types bedrijfsruimtes, pluimveestallen en tuinkassen. Het grootste voordeel van luchtverwarming is dat warmte direct in de ruimte verdeeld wordt. Hierdoor ontstaat snel een aangename temperatuur in de ruimte. Een groot verschil met vloerverwarming en radiatoren waarbij het veel langer duurt voordat de ruimte op temperatuur is.

Eenvoudig concept van luchtverwarming vraagt veel know-how

Luchtverwarming is geschikt voor allerlei soorten ruimtes. Winterwarm is met name gespecialiseerd in luchtverwarmers voor diverse types bedrijfsruimtes (Industrial) en voor pluimveestallen en tuinkassen (Agri). Het belangrijkste voordeel van luchtverwarming is dat de opgewarmde lucht meteen in de ruimte verdeeld wordt. Dit in tegenstelling tot ruimtes die door vloerverwarming, radiatoren of straling worden opgewarmd. Echter, om dit energiezuinig, comfortabel en veilig te doen vraagt dit veel specialistische kennis en die heeft Winterwarm in huis.

Winterwarm, meer dan 80 jaar kennis en ervaring in luchtverwarming

Als Nederlandse marktleider in hete luchtverwarming ondersteunen onze professionals u graag in een bestaande situatie of bij een nieuw project. Zo komen wij samen tot een verwarmingsoplossing die voldoet aan uw wensen en eisen terwijl u zoveel mogelijk bespaart op uw verwarmingskosten, of u nu een bedrijfshal te verwarmen hebt of een pluimveestal.

Waarom luchtverwarming?

Met luchtverwarming wordt de gewenste temperatuur in een bedrijfsruimte, pluimveestal of tuinkas snel en gelijkmatig bereikt. De luchtverwarmers schakelen ook alleen in wanneer er warmtevraag is; zodra de gewenste temperatuur bereikt is schakelt het toestel terug of gaat uit (afhankelijk van het type). Er treedt dan geen warmteverlies op zoals bijvoorbeeld bij vloerverwarming waarbij de vloer nog lang warmte af blijft geven terwijl dat niet nodig is.
Bepaalde types luchtverwarmers hebben bovendien een hoog rendement (HR en HR-EC) en zijn dus heel zuinig in het gasverbruik. Die eigenschap gecombineerd met efficiëntie en comfort maakt dat de verbruikskosten een stuk lager liggen dan bij bijvoorbeeld vloerverwarming.

Directe en indirecte verwarming

Er zijn verschillende manieren waarop een luchtverwarmer warmte opwekt. Dit kan zowel direct gestookt als indirect gestookt (water gevoed). Bij de directe manier wordt de lucht in de heater zelf verwarmd door verwarmingselementen gestookt op gas of door elektriciteit. Bij indirecte luchtverwarmers gebeurt dit in een ander systeem zoals een cv-ketel, warmtepomp of warmtenet. Deze systemen zorgen voor de toevoer van warm water naar de heaters waar het door de wisselaar loopt. De ventilator in de heater verspreidt vervolgens warme lucht in de ruimte. Indirect gestookte luchtwarmers zijn doorgaans meer compact en daardoor goed in kleinere ruimtes te plaatsen. Dit geldt ook voor de elektrische luchtverwarmers

Gasgestookt of elektrisch

Gasgestookte luchtverwarmers en water gevoede luchtverwarmers zijn de meest bekende manieren van luchtverwarming. Een effect van de energietransitie is dat steeds vaker vraag is naar elektrische luchtverwarming. Steeds meer bedrijven leggen hun daken vol met zonnepanelen en dan kan een deel van de opgewekte elektriciteit ook benut worden voor verwarming. Soms is het zelfs zo dat op nieuwe bedrijventerreinen helemaal geen gas meer beschikbaar is. Hiervoor biedt Winterwarm de mogelijkheid om bedrijfsruimtes te verwarmen met heaters die draaien op elektriciteit. Een elektrische heater heeft zelfs een rendement van 100%: wat je er aan energie instopt, komt er ook weer uit. Met elektrische heteluchtverwarming blijven de beste eigenschappen van luchtverwarmers bestaan, maar op een manier die past bij deze tijd. 

Agrarische en industriële markt

Industriële luchtverwarming

Voor het verwarmen van een bedrijfshal, winkel of magazijn is industriële luchtverwarming ideaal. De ruimte is snel op temperatuur, het comfort is hoog door een intelligente regeling en er is geen onnodig warmteverlies ...

Meer informatie

Agrarische luchtverwarming

Deze Winterwarm luchtverwarmers zijn met name gasgestookt, en één serie is oliegestookt. De beproefde technologie van de industriële luchtverwarmers heeft Winterwarm toegepast op heaters die speciaal ontwikkeld zijn voor...

Meer informatie

Recreatie luchtverwarming

Verleng uw kampeerseizoen met Winterwarm! De recreatie luchtverwarming is ideaal voor het verwarmen van luxe glamping tenten en recreatieruimtes. Met het verwarmen van de luxe glamping tenten kunt u uw gasten nog langer...

Meer informatie
ons team

Betrouwbaar advies door ons team

Winterwarm adviseert u graag bij de berekening van het benodigde vermogen in een hal of een stal, en helpt u graag bij het selecteren van de juiste luchtverwarmers en de benodigde accessoires. Ook kunnen wij op basis van deze gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een netto-prijs voor uw hete luchtverwarming kunt opvragen.