Zoeken
 • 80 jaar ervaring
 • ISO 9001-2015 gecertificeerd
 • Innovatief
 • Snelle levering via groothandel
 • Eigen advisering

Winterwarm Heating Solutions
Industrieweg 8
7102 DZ Winterswijk

Postbus 36
7100 AA Winterswijk

T: +31 (0)543 546300 
F: +31 (0)543 546310
E: info@winterwarm.nl
comm. reg. 59198516

Direct gestookte heaters voor industriƫle toepassingen

Warmte wanneer en waar het nodig is

Een bedrijfsgebouw moet verwarmd worden op het moment dat er mensen in het gebouw of de ruimte aanwezig zijn en dat is precies wat direct gestookte heaters doen. Ze verwarmen pas als de thermostaat daar om vraagt. Vloerverwarming mag dan wel een lager geïnstalleerd vermogen nodig hebben, het energieverbruik is duidelijk hoger doordat het systeem trager is en daardoor veel meer uren in bedrijf moet zijn om op de gewenste tijdstippen de gewenste temperatuur te realiseren. Bij standaard bedrijfstijden is direct gestookte luchtverwarming (door middel van heaters) dus een beter alternatief: lagere verbruikskosten en aanzienlijk lagere aanschaf- en installatiekosten. Het onderzoek van de Gasunie toont aan dat u met heaters wel tot 40% op de energiekosten kunt besparen!

Het productenpakket van Winterwarm omvat 2 typen heaters, die wij in diverse uitvoeringen kunnen leveren:

 • Winterwarm XR - direct gas gestookte heater axiaal, 10-60 kW
 • Winterwarm TR - direct gas gestookte heater axiaal, 80 -150 kW
 • Winterwarm TRC - direct gas gestookte heater centrifugaal, 24 -150 kW
 • Winterwarm TR Rooftop - direct gas gestookte heater voor op het dak - 28 -150 kW
 • Winterwarm ACR - luchtgordijn voorzien van direct gas gestookte heater
 • Winterwarm HR - direct gas gestookte heater met hoog rendement (condenserend) - 40 -150 kW

Direct gestookte heaters voor de agrarische markt

Winterwarm fabriceert en levert ook direct gestookte heaters voor toepassing in tuinkassen en pluimveestallen. De term “direct gestookt” heeft betrekking op het feit dat rookgassen niet worden afgevoerd door een rookgasafvoerkanaal. In pluimveestallen zorgen grote ventilatoren voor een goede luchtcirculatie en de afvoer van CO2 en waterdamp. In de kassen wil men die juist binnenhouden, afhankelijk van het soort gewas dat er gekweekt wordt. De heaters dragen dan bij aan een goed groeiklimaat.

Winterwarm levert voor deze toepassingen de DXA serie en de ECO-serie. De ECO serie haalt zijn verbrandingslucht van buiten waardoor het verbrandingsproces erg stabiel is.

Daarnaast heeft Winterwarm de DXC-serie ontwikkeld. Dit is een direct gestookte heater met een gesloten verbrandingssysteem, wat een vrij nieuw concept is voor het verwarmen van pluimveestallen. Het feit dat de verbrandingsgassen door het rookgasafvoerkanaal naar buiten toe worden afgevoerd, levert verschillende positieve effecten op. Lees meer (zie verwijzing naar landingspage!). Een dergelijk verwarmingstoestel wordt in de agrarische markt ook wel een indirect gestookte heater genoemd.

Meer informatie over direct gestookte heaters?

Voor meer informatie over onze direct gestookte heaters kunt u vrijblijvend een brochure aanvragen of contact met ons opnemen.