Zoeken
  • 80 jaar ervaring
  • ISO 9001-2015 gecertificeerd
  • Innovatief
  • Snelle levering via groothandel
  • Eigen advisering

Winterwarm Heating Solutions
Industrieweg 8
7102 DZ Winterswijk

Postbus 36
7100 AA Winterswijk

T: +31 (0)543 546300 
F: +31 (0)543 546310
E: info@winterwarm.nl
comm. reg. 59198516

Girlsday bij Winterwarm Heating Solutions

Meer meiden interesseren voor de techniek. Dat is de doelstelling van de Girlsday-activiteiten voor meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs die donderdag, 12 april bij technische en ICT-bedrijven in het hele land plaatsvonden.

 

De meiden uit groep 7 en 8 van basisschool ’t Walien uit Huppel (Winterswijk) bezochten in dit kader Winterwarm Heating Solutions om te zien wat er zoal bij komt kijken bij het ontwikkelen, produceren en verkopen van een industriële of agrarische heater of ledarmaturen van WinLed. En dat is heel wat getuige de presentatie en de rondleiding die de meiden kregen. Hen werd voorgehouden dat er ook voor meiden bij een technisch bedrijf veel leuke functies zijn en dat zelfs in de productie een vrouw zich prima kan redden met alle hulpmiddelen die voorhanden zijn. Winterwarm zou zelf graag meer vrouwen in dienst hebben om meer diversiteit binnen het bedrijf te creëren.


De echte uitdagingen bij Winterwarm liggen natuurlijk op een afdeling als Research en Development waar nieuwe verwarmingstoestellen bedacht worden en ook uitgetekend in een 3D-tekenprogramma zodat de productie ze kan maken. Veel meisjes keken geïnteresseerd naar het 3-D model wat er echt “cool” uitzag op het beeldscherm


Maar ben je communicatief sterk en goed in talen (wat bij meisjes nogal eens het geval is) ook dan kun je prima bij een bedrijf als Winterwarm terecht. Bijvoorbeeld op de afdeling Verkoop waar je dit talent kunt combineren met product kennis. En dan is het een groot voordeel als een meid een technische vooropleiding heeft zodat ze zich die productkennis snel eigen kan maken; soms heeft een vrouw zelfs een streepje voor als ze haar mannetje staat op technisch gebied. Je valt immers meer op tussen al die mannen! En bij een bedrijf als Winterwarm wat haar klanten over de hele wereld heeft zitten, kun je dan een heel interessante internationale baan krijgen.


Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 358 bèta, technische en ICT-bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.