Zoeken
  • 80 jaar ervaring
  • ISO 9001-2015 gecertificeerd
  • Innovatief
  • Snelle levering via groothandel
  • Eigen advisering

Winterwarm Heating Solutions
Industrieweg 8
7102 DZ Winterswijk

Postbus 36
7100 AA Winterswijk

T: +31 (0)543 546300 
F: +31 (0)543 546310
E: info@winterwarm.nl
comm. reg. 59198516

VSK 2018 geslaagd

Editie 2018 van de VSK-beurs in Utrecht kan men geslaagd noemen. Ondanks het koude weer (dus druk-druk-druk) togen zo'n 35.000 installateurs, monteurs, adviseurs, etc. naar de Jaarbeurs om de laatste nieuwtjes op het gebied van verwarming, sanitair en klimaat te vernemen. Het aantal bezoekers was evenveel als 2 jaar geleden; gezien de buitentemperatuur geen slechte score. Binnen was het goed toeven op de diverse stands terwijl de beursorganisatie ook een aantal interessante kennisevents had georganiseerd. Geïnteresseerden konden zeker hun dag nuttig besteden.

 

Als Winterwarm kijken wij terug op een zeer succesvolle week. Naast de vele installateurs die we gesproken hebben, bood de beurs ook mooi de gelegenheid om van gedachten te wisselen met branchegenoten over de laatste ontwikkelingen op verwarmingsgebied. Er werd natuurlijk veel gesproken over de zgn. "gasloze" toekomst  maar over één ding is een ieder in de branche het eens: ook op middellange termijn is dit niet realiseerbaar want alléén electriciteit kan nooit in de totale energiebehoefte voorzien die er in Nederland is. Nog afgezien van de torenhoge kosten voor de burgers en bedrijven. We zullen dus moeten inzetten op meerdere vormen van duurzame energie, en daar kan "schoon gas" er één van zijn. Het distributienet ligt er immers al. 

 

Het zou de politiek sieren als ze zich eens wat meer in de consequenties zouden verdiepen van hetgeen ze met allen nu zo hard roepen. Dan zullen zij zich realiseren dat de energietransitie een complexe aangelegenheid is die niet op te lossen is door simpelweg om één oplossing te roepen. Bovendien had men in Den Haag de afgelopen jaren dan veel meer initiatieven mogen initieren en nieuwe ontwikkelingen stimuleren om in 2030 of 2050 bepaalde doelen te kunnen realiseren. De politiek loopt in deze zaak nu in één keer heel hard van stapel na jarenlang praktisch op de handen te hebben gezeten.  Als branche zijn wij daar natuurlijk al langer mee bezig maar tegelijkertijd is het een utopie om te denken dat zo'n energietransitie binnen 10 à 15  jaar plaats kan vinden. 

 

Winterwarm zit in ieder geval niet stil. Op de volgende VSK editie kunt u zeker noviteiten van ons verwachten op dat gebied!