Zoeken
  • 80 jaar ervaring
  • ISO 9001-2015 gecertificeerd
  • Innovatief
  • Snelle levering via groothandel
  • Eigen advisering

Winterwarm Heating Solutions
Industrieweg 8
7102 DZ Winterswijk

Postbus 36
7100 AA Winterswijk

T: +31 (0)543 546300 
F: +31 (0)543 546310
E: info@winterwarm.nl
comm. reg. 59198516

Specialist in het verwarmen van bedrijfshallen

Direct gestookte luchtverwarming is bij uitstek de beste verwarmingsoplossing voor bedrijfshallen. Deze conclusie wordt ondersteund door onderzoek uitgevoerd door de Gasunie (zie norm ISSO 57-Verwarming van hoge ruimtes).

Voordelen

 Direct warmte wanneer en waar men wil.

 Geen warmteverlies door warm watertransport of ontbreken nachtverlaging.

✓ Zuinig energieverbruik door gradientregeling (luchtverwarmers werken ook als plafondventilatoren).

 Comfortabel werkklimaat door goede warmteverdeling (modulerende brander en ventilator).

 Eenvoudig te installeren en uit te breiden.
 

Stappenplan

Stap 1. : maak een goede transmissieberekening, gebaseerd op inhoud van de hal en de isolatiewaardes van de wanden, ramen, dak en vloer, evt. vermeerderd met een toeslag voor regelmatige opende deuren. Selecteer aan de hand van de berekende capaciteit het type luchtverwarmer. Maak uw keuze uit verbeterd rendement toestellen: XR-serie en TR-serie of  hoog rendement toestellen: HR-serie.

 

Stap 2.: Bereken het tekort aan recirculatie om het aantal plafondventilatoren te bepalen. Kies voor de WCU-serie of Rendovent, afhankelijk van de hoogte van de hal en persoonlijke voorkeur.

 

Stap 3: Plaats de luchtverwarmers zodanig dat ze ongehinderd kunnen uitblazen. Bij horiozontale uitblazing bij voorkeur richting deuren en/of grote raamoppervlakken, en plaats WCU's aan het eind van de worp en/of in gedeeltes van de hal die niet rechtstreeks worden aangeblazen. XR luchtverwarmers kunnen ook verticaal uitblazen en zo tevens als plafondventilator fungeren. Plaats de toestellen dan juist uit de kant en/of in het midden van de hal. HR-toestellen kunt u het best tegen de wand plaatsen en onder 45° laten uitblazen met de schoepen naar beneden om een goede warmteverspreiding te creeeren. 

 

Stap 4: Plaats ACM luchtgordijnen vóór laaddeuren of boven de doorgang tussen 2 hallen om de warmte binnen te houden..  

 

 

 

Op deze wijze realiseert u een luchtverwarmingsinstallatie met een zo goed mogelijke warmteverdeling, en een zo laag mogelijk energieverbruik.  Neem contact met ons op voor een uitgebreid advies toegesneden op uw situatie!