Zoeken
  • 80 jaar ervaring
  • ISO 9001-2015 gecertificeerd
  • Innovatief
  • Snelle levering via groothandel
  • Eigen advisering

Winterwarm Heating Solutions
Industrieweg 8
7102 DZ Winterswijk

Postbus 36
7100 AA Winterswijk

T: +31 (0)543 546300 
F: +31 (0)543 546310
E: info@winterwarm.nl
comm. reg. 59198516

Specialist in het verwarmen van garages

Voor het verwarmen van garages wordt veel gebruik gemaakt van luchtverwarming,  zowel in de showroom als in de werkplaats. In de showroom ziet men dan vooral de WWH-serie en voor de werkplaats de direct gestookte luchtverwarmers  (HR en XR serie). 

 

Verder is aan te bevelen om een luchtgordijn (ACM-serie) te plaatsen boven de deuren van de werkplaats zodat er niet teveel warmte verloren gaat wanneer men auto's naar binnen of naar buiten rijdt.

Voordelen direct gestookte heaters XR of HR

 

 Snelle opwarming van de ruimte

 Geen leidingverlies (= warmteverlies door transport van het verwarmde water)

 Comfortabel werkklimaat

 Energiezuinig 

 Eenvoudig te installeren en in onderhoud
 
 

Voordelen indirect gestookte heaters WWH

 

 Aan te sluiten op bestaande CV (mits voldoende capaciteit)

 Ophanging aan zowel wand als plafond mogelijk (resp. horizontale of verticale uitblazing) 

 4-zijdige en 6-zijdige uitblazing mogelijk --> goede warmteverdeling 

 In te bouwen in systeemplafond (met uitblaasplenum eronder).

 

 

Stappenplan

Stap 1. : Maak een goede transmissieberekening, gebaseerd op inhoud van de ruimte en de isolatiewaardes van de wanden, raamoppervlaktes, dak en vloer. Selecteer aan de hand van de berekende capaciteit het type luchtverwarmer uit de indirect gestookte WWH-serie  of u maak uw keuze uit de direct gestookte  XR-serie (verbeterd rendement) of HR-serie ( hoog rendement). 

 

Stap 2.: Is uw garage meer dan 4 m. hoog, dan adviseren wij een WCU-circulatie unit of een Rendovent plafondventilator  te plaatsen, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. 

 

Stap 3: Plaats de luchtverwarmers zodanig dat ze ongehinderd kunnen uitblazen. Bij horizontale uitblazing bij voorkeur richting deuren en/of grote raamoppervlakken.

Plaats eventuele WCU's of Rendovents in gedeeltes van de ruimte die niet rechtstreeks worden aangeblazen. XR luchtverwarmers kunnen ook verticaal uitblazen en zo tevens als plafondventilator fungeren. Pas dit alleen toe als de hoogte meer dan 4 m. is om tochtklachten te voorkomen.  

HR-toestellen kunt u het best tegen de wand plaatsen en onder 45° laten uitblazen met de schoepen naar beneden om een goede warmteverspreiding te creeeren. 
Bij WWH-toestellen bestaat de mogelijkheid om deze naar 4 of 6 kanten uit te laten blazen door een plenum terwijl het toestel zelf in het systeem plafond is ingebouwd. Zeer geschikt voor in de showroom.

 

Stap 4: Om koudeval in de werkplaats te voorkomen omdat auto's in- en uitrijden, adviseren wij een  ACM luchtgordijn voor de deuren te plaatsen om de warmte binnen te houden..  

 

 

 

Het verschilt per situatie wat voor úw ruimte de meest geschikte oplossing is.  
Neem contact met ons op voor een passend advies!