Werkplaats verwarmen met heaters van Winterwarm

Om een werkplaats te verwarmen wordt veel gebruik gemaakt van heteluchtverwarming. Met gasheaters in de werkplaats zorgt u voor een continue aangename temperatuur. En mocht er een deur open gaan, bijvoorbeeld om voertuigen in en uit te rijden, is de werkplaats daarna snel weer op de juiste temperatuur. Comfort voor zowel werknemers als klanten in de werkplaats. En dat ook nog eens op een duurzame wijze!

Lees meer

Werkplaats verwarming op gas

In werkplaatsen ziet u vooral direct gestookte luchtverwarmers. Deze zorgen er namelijk voor dat de werkplaats snel verwarmd is. Bovendien moet de werkplaats alleen verwarmd worden op het moment dat er ook daadwerkelijk mensen aanwezig zijn. En dat is dan ook exact wat direct gasgestookte heaters doen.

Direct gasgestookte heaters in de werkplaats zoals de HR of de XR+ verwarmen pas als de thermostaat ‘daar om vraagt’. Bijvoorbeeld op gezette werktijden. Door de snelle verwarming van de werkplaats door deze heaters hoeven ze niet aan te blijven op tijden dat de werkplaats niet bezet is. Zo bespaart u niet alleen op onnodige stookkosten, maar is het ook nog eens beter voor het milieu.

Voor werkplaatsen is direct gasgestookte luchtverwarming dan ook de beste verwarmingsoplossing.

Voordelen van gas heaters in de werkplaats

Ten opzichte van conventionele luchtverwarmers zijn dít de voordelen van een gas heater in uw werkplaats:

  • 25% energiebesparing
  • Zeer snelle verwarming van de werkplaats
  • Uitstekende warmteverdeling
  • Onderhoudsvriendelijk

Kosten van een werkplaats verwarmen

Wat de kosten zijn van een gas heater om uw werkplaats te verwarmen is grotendeels afhankelijk van de grootte van uw werkplaats en de door u gewenste temperatuur. Deze factoren bepalen namelijk de benodigde warmtecapaciteit in uw werkplaats. Op basis van deze capaciteit adviseren wij een passende werkplaats heater. Om een indicatie te krijgen in de benodigde warmtecapaciteit en de gemiddelde kosten om uw werkplaats te verwarmen, kunt u gebruik maken van de gratis Winterwarm Quick Scan tool.

Verder is de terugverdientijd van uw investering relatief kort. U bespaart ten opzichte van conventionele verwarming namelijk flink op uw stookkosten en is de investering relatief laag. Daarnaast komt u bij aanschaf van een Qwikshift hybride luchtverwarmer voor uw werkplaats in aanmerking voor ISDE-subsidie. Hierdoor krijgt u ook nog eens een deel van investeringskosten terug van de overheid.

Luchtgordijn voor optimale benutting van de warmte

Om te voorkomen dat veel warme lucht de werkplaats verlaat bij het open gaan van een deur adviseren wij een ACM-luchtgordijn boven de deur. Dit luchtgordijn zorgt ervoor dat de warme lucht niet naar buiten toe verdwijnt wanneer de deur open gaat. Bovendien zorgt een luchtgordijn ervoor dat in de zomer de warme lucht juist níét naar binnen komt. Vergeet daarbij ook niet om een Rendovent of WCU plafondventilator in de werkplaats te hangen. Dit zorgt voor een goede warmteverdeling en in de zomer voor de juiste luchtrecirculatie.

Kan ik mijn werkplaats ook elektrisch verwarmen?

Uiteraard kan dat! Winterwarm heeft een uitgebreid range elektrische luchtverwarmers: de EH-serie. Zonder dat u gas nodig heeft toch profiteren van de voordelen van luchtverwarming zoals een goede warmteverdeling, snelle opwarming en efficiënt energieverbruik. Alle types zijn standaard uitgerust met een 400 V/3-fase aansluiting maar de kleinste types EH 5 en EH 10 kunnen middels een extra meegeleverde voorziening ook rechtstreeks op het 230 V. stroomnet aangesloten worden. Heel handig!

Toegepaste luchtverwarming

Luchtverwarmers

De luchtverwarmers van Winterwarm kunnen in vrijwel iedere bedrijfsmatige ruimte worden geplaatst en zijn effectief, comfortabel en energiezuinig.

Meer informatie

Luchtgordijnen

Naast de diverse types luchtverwarmers heeft Winterwarm een luchtgordijn in het programma voor toepassing bij grote toegangsdeuren, laaddeuren of laaddocks. Een effectieve en eenvoudige manier om ongewenst warmteverlies tegen te gaan.

Meer informatie

Circulatie units

Door toepassing van circulatie units of (plafond)ventilatoren kan men de opgewekte warmte in een ruimte beter verdelen én optimaal benutten doordat het warmteverlies door het dak beperkt wordt.

Meer informatie

Werkplaats verwarmingsadvies aanvragen

Winterwarm adviseert u graag bij de berekening van uw benodigde warmtecapaciteit voor het verwarmen van uw werkplaats. Daarnaast helpen we u bij het selecteren van de juiste luchtverwarmer of heater en eventuele accessoires. Bovendien stellen we graag een offerte met bruto-prijzen voor u op waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een nettoprijs kunt opvragen.