Zoeken
  • 80 jaar ervaring
  • ISO 9001-2015 gecertificeerd
  • Innovatief
  • Snelle levering via groothandel
  • Eigen advisering

Winterwarm Heating Solutions
Industrieweg 8
7102 DZ Winterswijk

Postbus 36
7100 AA Winterswijk

T: +31 (0)543 546300 
F: +31 (0)543 546310
E: info@winterwarm.nl
comm. reg. 59198516

Specialist in het verwarmen van pluimveestallen

Traditioneel worden pluimveestallen veelal verwarmd met luchtverwarmers die hun verbrandingsgassen gewoon in de stal blazen, de zgn. warmtekanonnen.  Grote ventilatoren zorgen ervoor dat de verbrandingsgassen met de vochtige lucht naar buiten worden afgevoerd.


Winterwarm levert hiervoor de DXA heater ; deze heater haalt zijn verbrandingslucht uit de stal en blaast de verbrandingsgassen er aan de voorkant weer uit. 

Tegenwoordig zijn gesloten systemen veel meer in zwang, en voor nieuwbouwstallen zelfs verplicht. Winterwarm heeft hiervoor de DXC-heater ontwikkeld.

Voordelen DXC

 Veel minder CO2 in de stal dus minder ventilatie nodig.

 Laag energieverbruik.

✓  Laag geluidsniveau.

 Droger strooisel door minder vocht in de stal.

 Eenvoudig te installeren en schoon te maken.
 
 

Stappenplan

Stap 1. : Maak een capaciteitsberekening, gebaseerd op de oppervlakte van de stal (indicatie 100W/m2 nieuwbouw; 125W/m2 vervanging). De DXC heeft een capaciteit van 76 kW. Plaats bij voorkeur 2 toestellen of meer. Heeft u al Priva DA heaters hangen, dan kunt u deze ook door DXA-heaters vervangen.

 

Stap 2.:  Plaats de DXC-heaters bij voorkeur langs de lange zijde of in de hoek, rekening houdende met de worplengte. De DXC kan aan het plafond worden opgehangen of in de bijbehorende kar.

 

Stap 3:  Vaak is het aan te raden aanvullende DXF-ventilatoren te plaatsen om de warmte beter te verdelen. Idealiter dient een lusvormig uitblaaspatroon te ontstaan. 
 

 

 

 

 

 

Op deze wijze realiseert u een luchtverwarmingsinstallatie met een zo goed mogelijke warmteverdeling, en een zo laag mogelijk energieverbruik.  Neem contact met ons op voor een uitgebreid advies toegesneden op uw situatie!