Zoeken
  • 80 jaar ervaring
  • ISO 9001-2015 gecertificeerd
  • Innovatief
  • Snelle levering via groothandel
  • Eigen advisering

Winterwarm Heating Solutions
Industrieweg 8
7102 DZ Winterswijk

Postbus 36
7100 AA Winterswijk

T: +31 (0)543 546300 
F: +31 (0)543 546310
E: info@winterwarm.nl
comm. reg. 59198516

Specialist in het verwarmen van sporthallen

Direct gestookte luchtverwarming is zeer geschikt voor het verwarmen van een sporthal. Een dergelijk hal wordt immers beperkt gebruikt, maar zodra de verwarming wordt ingeschakeld is de ruimte ook snel op temperatuur. Vloerverwarming is in geen geval een goede optie omdat dit systeem te traag is, en de speciale vloer van een sporthal daarvoor niet geschikt is.

Voordelen

 Direct warmte wanneer men wil.

 Zeer geschikt om een minimale temperatuur te handhaven.

✓ Zuinig energieverbruik door gradientregeling (warmte bovenin wordt eerst naar beneden getransporteerd)

 Goede warmteverdeling doordat luchtverwarmers ook als plafondventilatoren kunnen functioneren.

 Eenvoudig te installeren en te onderhouden.
 

Stappenplan

Stap 1. : Maak een goede transmissieberekening, gebaseerd op inhoud van de hal en de isolatiewaardes van de wanden, ramen, dak en vloer. Selecteer aan de hand van de berekende capaciteit het type luchtverwarmer. Kies voor toestellen met verbeterd rendement: XR-serie of  met hoog rendement: HR-serie.

 

Stap 2.: Bereken het tekort aan recirculatie om te bepalen of extra  plafondventilatoren nodig zijn.  Kies voor de WCU-serie of Rendovent, afhankelijk van de hoogte van de hal en persoonlijke voorkeur.

 

Stap 3: Plaats de luchtverwarmers in de hoeken voor horizontale uitblazing. Plaats eventuele plafondventilatoren aan het eind van de worp en/of in gedeeltes van de hal die niet rechtstreeks worden aangeblazen.

XR luchtverwarmers kunnen ook verticaal uitblazen en zo fungeren als plafondventilator. Daardoor kan het aantal plafondventilatoren verminderd worden of zelfs overbodig zijn, wat een pré is indien men zo weinig mogelijk obstakels aan het plafond wil ophangen. Plaats de toestellen dan juist uit de kant en/of in het midden van de hal.

HR-toestellen kunt u het best tegen de wand plaatsen en onder 45° laten uitblazen met de schoepen naar beneden om een goede warmteverspreiding te creeeren. 

 

 

 

 

 

Op deze wijze realiseert u een luchtverwarmingsinstallatie met een zo goed mogelijke warmteverdeling, en een zo laag mogelijk energieverbruik.  Neem contact met ons op voor een uitgebreid advies toegesneden op uw situatie!