01-01-2021

Lancering XR+ serie

De vertrouwde Winterwarm XR-serie is vervangen door de XR+ -serie . De toestellen bieden een betere prestatie qua rendement, luchtopbrengst en uitblaaspatroon en voldoen aan de nieuwe ErP2021 normen die per 1 januari 2021 zijn ingegaan. Voor locaties waar een condensafvoer aanleggen lastig is en daarom niet voor een duurzame HR luchtverwarmer gekozen kan worden, biedt deze nieuwe serie uitkomst.

XR 10+   XR 20+   XR 30+

XR 10+ XR 20+ XR 30+

XR 40+   XR50+   XR60+

XR 40+ XR50+ XR60+

Vervanging niet-condenserende luchtverwarmers aantrekkelijk met nieuwe Winterwarm XR+
Strengere wetgeving stelt steeds hogere eisen aan rendement en maximale NOx uitstoot van direct gestookte luchtverwarmers. In principe is toepassing van een hoog rendement luchtverwarmer (Winterwarm HR) de meest duurzame keuze maar niet in alle gevallen is het mogelijk een condensafvoer aan te leggen. Winterwarm introduceert voor deze situaties de XR+ range die voldoet aan de ErP2021-normen, een complete upgrade van de vertrouwde XR-luchtverwarmers serie.

Betere performance
Niet alleen is het toestel duurzamer geworden, ook zijn de prestaties verbeterd. Andere types ventilatoren zorgen voor meer luchtopbrengst en een langere worp zodat de warmteverdeling in de ruimte verder geoptimaliseerd wordt. Meest opvallend is dat dat de brander/wisselaar combinatie andersom in het toestel is gezet. Dit heeft tot gevolg dat het warmste deel van de warmtewisselaar zich beneden in het toestel bevindt en daar de uitblaastemperatuur het hoogste is. Er ontstaat dan een zgn. “airlift” effect. De warmere lucht die aan de onderzijde wordt uitgeblazen heeft de neiging op te stijgen; deze mengt vervolgens met de minder warme lucht die aan de bovenzijde wordt uitgeblazen. Het uitblaaspatroon van de XR+ is daardoor een stuk verbeterd ten opzichte van de bestaande XR.

Praktische verbeteringen
Voor installateurs en gebruikers zal vooral het meest opvallende zijn dat de apparatuur aan de andere zijde van het toestel zit. Hiermee dient uiteraard rekening te worden gehouden bij de installatie. Een andere opvallende verbetering is dat de XR40+, XR50+ en XR60+ nu ook voorzien zijn van en rookgasafvoer- en luchttoevoeraansluiting met diameter 80, net zoals de kleine modellen. Dit is installatietechnisch handiger én goedkoper. Verder zullen de XR10+, XR20+ en XR30+ voorzien worden van 4x ophangpunten; voorheen was hiervoor een speciale topplaat nodig.