18-10-2023

Nieuwe range direct gestookte luchtverwarmers voor agri-toepassingen

Winterwarm heeft een nieuwe range direct gasgestookte luchtverwarmers ontwikkeld die kunnen zorgdragen voor een snelle en effectieve verwarming van pluimveestallen, varkensstallen en tuinkassen.  Met de DHX is er nu een opvolger voor de bekende Winterwarm DXA-range en de voormalige Priva-heaters, ook wel betiteld als warmtekanonnen. De luchtstroming is verbeterd, het verbrandingsproces stabieler, de aansturing gemoderniseerd en het toestel is nóg robuuster gemaakt doordat alle componenten in een spatwaterdichte kast zitten met een afleesbaar display op de deksel voor service doeleinden; ook de gasklep zit nu in een RVS omkasting.
Kortom, het toestel is bestand tegen de meeste vervuilende en agressieve omstandigheden en tevens goed schoon te maken.


In tuinkassen zijn deze eigenschappen minder van belang maar wordt juist gebruik gemaakt van de CO2 die in de uitblaaslucht zit om gewassen beter te laten groeien. 

Ofschoon de vraag naar dit type verwarmingsoplossingen in Nederland niet zo groot meer is, onder meer door de strenge regelgeving, is dit in de rest van de wereld wel anders. Wij zijn heel blij dat we met deze nieuwe range van 4 capaciteiten (40, 75, 100 en 120 kW),  kunnen voldoen aan de vraag van diverse agri klanten.