14-12-2023

TU-innovatieprijs gewonnen met de Qwikshift Hybrid Heater!

Installatie Nederland kreeg ongeveer drie maanden geleden de kans om te stemmen op onze Qwikshift Hybrid Heater via de website van de Technische Unie, waarbij het product werd genomineerd vanwege de innoverende oplossing om bedrijfsruimtes duurzaam te verwarmen én koelen.

Op de TU-boot hebben wij onze Qwikshift Hybrid Heater aan de bezoekers gepresenteerd. Gisteren kwam de Technische Unie op bezoek om de prijs te overhandigen. Deze erkenning versterkt onze missie om bedrijven te ondersteunen om duurzaam te verwarmen en koelen. Wij geloven erin dat de Qwikshift Hybrid Heater (www.qwikshift.nl) grote stappen kan maken in het verduurzamen van bedrijfsruimtes. De Technische Unie en de stemmers geven nu die bevestiging. Wij zijn ontzettend trots en vereerd met het winnen van deze prijs en kunnen niet wachten om de volgende innovatieve, duurzame oplossingen te bieden voor de verwarmingsindustrie.


Hoe verwarm ik mijn bedrijfshal met de Qwikshift Hybrid Heater?

Het systeem bestaat uit drie onderdelen: de warmtepomp (lucht/water), de binnenunit met Booster en de Smart Controller. De warmtepomp voorziet ongeveer 70% van de tijd in de warmtebehoefte. Tijdens warme dagen zorgt de warmtepomp juist voor koeling van de ruimte.

De Booster springt bij aan het begin van de werkdag of op koude dagen. Hiermee bereik je snel en efficiënt de gewenste temperatuur waarna de warmtepomp de rest van de dag voor een aangenaam binnenklimaat zorgt.

De Smart Controller voorziet in een optimale samenwerking en houdt zelfs rekening met de prijzen van gas en elektriciteit om de totale energiekosten zo laag mogelijk te houden.

 

Motivatie van de stemmers

De jury van de TU-Innovatieprijs bestaat uit installateurs en experts uit het werkveld. Iedere stemmer is gevraagd om een onderbouwing te geven. Een aantal van de vele motivaties waar wij trots op zijn:

"Een mooie oplossing om in 1 klap veel energie te besparen. Energietransitie begint mijn inziens bij de grotere bedrijven, voor hen is het van belang om dit te kunnen realiseren door weinig ingrijpende maatregelen toe te hoeven passen. Dit is er een van." - Walraven

"Mooie combinatie van een klassieke luchtverwarmer in combinatie met een moderne warmtepomp.
Doordat er geen aanpassingen nodig zijn is het een systeem dat nagenoeg altijd toegepast kan worden.
Erg goed gevonden!" 
- Mans

"Winterwarm heeft gedacht aan een tussen oplossing en aan een definitieve oplossing voor het verwarmen van bedrijfshallen, Top!" - van Dijck

"Momenteel de oplossing voor verwarmen grotere ruimtes op een zeer economische en verantwoorde manier! Top product!" - Sluiskes

 

(Bron: https://www.c.technischeunie.nl/nieuws/innovatie/winnaar-tu-innovatieprijs-2023.html)