Industrieel

Takkenkamp kiest voor WWH's met warmtepomp om te verduurzamen

Een bedrijf dat zichzelf de "Vastgoed verduurzamers" noemt, wil zelf natuurlijk het goede voorbeeld geven. Gasloos worden is het doel. Zij kozen voor de vestiging in Zelhem voor plaatsing van 3x WWH-LT indirect gestookte luchtverwarmers in de werkplaats, in combinatie met Winterwarm HPX warmtepompen.

  • Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers
  • Zelhem

Takkenkamp adviseert ondernemers bij het verduurzamen van hun bedrijf en voeren vervolgens de benodigde werkzaamheden uit, o.a. met hun eigen unieke isolatieproduct Airofill. Ook verbeteren ze bestaande producten in samenwerking met de leverancier om voor hun klanten de beste verduurzamingsoplossing te kunnen bieden. Dan wil je zelf ook duurzaam werken dus is er een route uitgestippeld om alle vestigingen in Nederland gasloos te maken.

Een eerste stap werd vorig jaar gezet met de verduurzaming van de kantoren aan de Handelsweg. Dit voorjaar was de aangrenzende werkplaats aan de beurt waar gasgestookte luchtverwarmers hingen. Na het overwegen van diverse mogelijkheden viel de keus op een all-electric verwarmingsoplossing door middel van indirect gestookte luchtverwarmers met een warmtepomp, beide van Winterwarm.

Winterwarm heeft hiervoor de WWH-LT in het pakket; een toestel met een coil met een extra groot warmte-afgifte oppervlak dat zeer geschikt is voor lage watertemperaturen. Deze luchtverwarmers werden aangesloten op HPX warmtepompen en Takkenkamp was klaar om de werkplaats 100% elektrisch te verwarmen. De toestellen werden nog net in de koude periode geïnstalleerd zodat de medewerkers van Takkenkamp konden ervaren dat deze wijze van verwarmen prima voldeed. Men was meteen zeer tevreden. De toestellen worden centraal via een gebouwbeheerssysteem aangestuurd zodat afdeling facilitair volledig de regie kan houden over het functioneren van de installatie. 

Producten gebruikt in dit project

De WWH-LT indirect gestookte luchtverwarmers zijn  speciaal ontwikkeld voor lage watertemperaturen.
De Winterwarm HPX warmtepomp, voor gebruik in combinatie met de Qwikshift Hybrid Heater of de WWH-LT serie.

Wat is uw benodigde warmtecapaciteit?

Krijg snel en eenvoudig een indicatie met onze gratis Quick Scan

Warmtecapaciteit berekenen
Quickscan