Pluimveestallen verwarmen door middel van luchtverwarming

Warmte is in een pluimveestal een productiefactor. Met luchtverwarming kan een gezond leefklimaat gecreëerd worden wat bijdraagt aan een hogere opbrengst.

Lees meer

Comfort en droog strooisel

Als kuikens zich op hun gemak voelen groeien ze het beste. De Winterwarm DXC en DXE gasgestookte heaters zijn gesloten verwarmingssystemen welke een aangenaam stalklimaat creëren. De verbrandingsgassen worden afgevoerd naar buiten zodat daaruit geen vocht en CO2 in de stal terecht komt. Om die reden is ook nauwelijks extra ventilatielucht nodig is.

Het gasverbruik is relatief laag want er hoeft immers geen koude buitenlucht opgewarmd te worden. De pluimveehouder zelf ervaart vooral het lage geluidsniveau van de luchtverwarmers als zeer aangenaam. Nederlandse pluimveehouders geven meestal de voorkeur aan DXC luchtverwarmers welke ín de stal worden geplaatst. Voor wie liever een toestel buíten de stal installeert heeft de Winterwarm de DXE serie. Uiteraard voldoen beide toestellen aan de wettelijk ammoniakeisen (BWL 2011.13).

Traditionele heaters voor een pluimveestal

Wil een pluimveehouder voor bijverwarming of voor noodgevallen toch een goedkopere heater aanschaffen, dan heeft Winterwarm de DXA serie beschikbaar. Dit zijn de traditionele warmtekanonnen die zeker effectief verwarmen maar waarbij de rookgassen wel uit de stal geventileerd moeten worden. Daardoor is het gasverbruik een stuk hoger. En als men op een locatie met olie zou stoken, wat niet vaak voor komt in Nederland, dan is de DXA heater ook in olie gestookte versie beschikbaar: de DXB-serie.

Toegepaste producten

Luchtverwarmers

De luchtverwarmers van Winterwarm kunnen in vrijwel iedere bedrijfsmatige ruimte worden geplaatst en zijn effectief, comfortabel en energiezuinig.

Meer informatie

Betrouwbaar advies door ons team

Winterwarm is graag bereidt u te adviseren bij de berekening van het benodigde vermogen in een hal of een stal, en u behulpzaam te zijn bij het selecteren van de juiste luchtverwarmers en de benodigde accessoires. Ook kunnen wij op basis van deze gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een nettoprijs kunt opvragen.


Andere industriële toepassingen