Bedrijfshal duurzaam verwarmen

Wij bieden een scala aan duurzame verwarmingsoplossingen voor bedrijfsruimtes en grote hallen. Van hybride en elektrische verwarming tot watergevoede en gasgestookte systemen, we leveren diverse opties die zowel efficiënt als milieuvriendelijk zijn. Onze verwarmingssystemen zijn ontworpen om energiekosten te verlagen en de milieu-impact te verminderen.

Lees meer

Bedrijfshal verwarmen zonder gas

Met de huidige gasprijzen loont het om naar alternatieven te kijken voor het duurzaam verwarmen van je bedrijfshal en te onderzoeken of de bedrijfshal verwarmen zonder gas tot de mogelijkheden behoort. Een duurzame oplossing is een elektrische of hybride luchtverwarmer. 

Duurzaam een bedrijfspand verwarmen met een hybride luchtverwarmer

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen, energiezuinig verwarmen is de toekomst. Maar hoe pak je dit aan voor bedrijfshal waarbij een complete warmtepompinstallatie een te grote investering is of waar misschien zonnepanelen niet aanwezig zijn?
De Qwikshift Hybrid Heater is dé oplossing om je bedrijfspand duurzaam te verwarmen of te koelen. De hybride luchtverwarmer, ook wel de Qwikshift Hybrid Heater is een warmtepomp in combinatie met een innovatieve booster. De bedrijfshal is met de hybride luchtverwarmer snel op temperatuur en het comfort van de medewerker is hoog. De warmtepomp voorziet ongeveer 70% van de tijd van de warmtebehoefte. Tijdens warme dagen zorgt de warmtepomp juist voor verkoeling van de bedrijfshal. De booster springt aan bij het begin van de werkdag of op koude dagen. Hiermee bereik je snel en efficiënt de gewenste temperatuur waarna de warmtepomp de rest van de dag voor een aangenaam binnenklimaat zorgt. 

De booster hebben we in twee varianten, namelijk de full-electric Qwikshift Hybrid Heater QSE en de gasgestookte booster Qwikshift Hybrid Heater QSG.
Zeker in combinatie met zonnepanelen is de Qwikshift QSE een prachtige oplossing om van het gas af te gaan en je bedrijfshal duurzaam te verwarmen.
De Qwikshift QSG is dé oplossing voor bedrijven die energiezuinig willen verwarmen en waar nog wel gas beschikbaar is. Winterwarm biedt voor deze situaties namelijk de hybride verwarmingsoplossing de Qwikshift QSG. Het gas wordt alleen ingezet om een boost te geven zodat jij en jouw collega's warm de dag kunnen starten, waarna de warmtepomp het weer overneemt. Hierdoor heb je een minimaal gasverbruik en kun je maximaal genieten van een aangenaam werkklimaat.

Voordelen van een bedrijfshal hybride verwarmen en koelen met de Qwikshift QSE:

 • Snel op temperatuur door de booster
 • Duurzame verwarmingsoplossing
 • Optimaal gebruik van zonnepanelen
 • Verwarmt én koelt
 • Géén CO2 uitstoot

 

hybride verwarmen en koelen met de Qwikshift QSG:

 • Snel op temperatuur door de booster
 • Tot 60% lager energieverbruik
 • Klaar voor waterstof
 • Verwarmt én koelt
 • Tot 70% lagere CO2 uitstoot

Zij gingen je voor met het duurzaam verwarmen van een bedrijfshal:

Het verschil tussen infrarood verwarming en elektrische luchtverwarming:

Een elektrische luchtverwarmer wordt vaak verward met infrarood verwarmen, maar er is wel degelijk verschil.
De elektrische luchtverwarmer verspreidt warme lucht gelijkmatig door de ruimte, wat zorgt voor een consistente temperatuur in elke hoek van de bedrijfshal. In tegenstelling tot infraroodverwarming, die warmte direct op objecten en personen richt, kan luchtverwarming koude plekken vermijden en een prettig comfort bieden. 

Voordelen van infrarood verwarmen:

Infraroodverwarming biedt verschillende voordelen die het een aantrekkelijke keuze kunnen maken voor specifieke toepassingen, waaronder in bedrijfshallen. De voordelen van infraroodverwarming zijn

 •  Snelle opwarming van specifieke gebieden
 •  Vaak eenvoudig te installeren
 •  Simpele eenvoudige oplossing

Infraroodverwarming biedt vaak niet de oplossing om een grote bedrijfshal duurzaam te verwarmen met een hoog comfort voor medewerkers. Infraroodverwarming verwarmt slechts specifieke gebieden, wat niet altijd voldoende is voor een grote ruimte. Als je een bedrijfshal duurzaam wilt verwarmen en tegelijkertijd een prettige werkplek voor medewerkers wilt creëren, is een elektrische luchtverwarmer of een hybride luchtverwarmer een effectievere oplossing.

Voordeel van elektrisch verwarmen ten opzichte van infrarood verwarming

 • Verwarmen alleen wanneer en waar het nodig is
 • Veilig doordat de hele ruimte wordt verwarmt in plaats van een object 
 • Verbeterde warmteverdeling door meer luchtrecirculatie
 • Hoger comfort
 • Optimaal gebruik van zonnepanelen

Energiebesparing en Efficiëntie

Hoewel infraroodverwarming direct objecten verwarmt en daardoor energiezuinig kan zijn, biedt elektrische luchtverwarming betere mogelijkheden voor energiebesparing op grote schaal. Moderne luchtverwarmingssystemen zoals de full-electric QSE worden geprogrammeerd en centraal geregeld om efficiënt te werken, alleen wanneer en waar het nodig is. Dit kan aanzienlijke energiebesparingen opleveren, vooral in grote ruimtes zoals bedrijfshallen. Wanneer er zonnepanelen beschikbaar zijn is de elektrische EH een duurzame oplossing om je bedrijfshal te verwarmen. Bij de elektrische EH is ook géén warmtepomp nodig. 

Veiligheid

Elektrische luchtverwarming is veiliger in omgevingen waar brandbare materialen aanwezig zijn of waar veel beweging is van mensen en machines. Infraroodverwarming kan in sommige gevallen oppervlakken of materialen oververhitten, wat een brandrisico kan vormen. Elektrische luchtverwarming vermindert dit risico omdat de warmtebron niet direct contact maakt met objecten of mensen.

Verbeterde luchtcirculatie

Een groot voordeel van elektrische luchtverwarming is dat het bijdraagt aan een betere luchtcirculatie. Dit is cruciaal in bedrijfshallen waar vaak stof, rook of andere luchtverontreinigingen aanwezig zijn. Goede luchtcirculatie helpt dit te verminderen en zorgt voor een gezondere werkomgeving, wat een directe positieve impact heeft op de productiviteit en het welzijn van de werknemers.

Optimaal gebruik van zonnepanelen

Wanneer er zonnepanelen geplaatst worden op het bedrijfspand of als deze er al liggen, kan je hier optimaal gebruik van maken wat de elektrische luchtverwarmer een energiezuinige en duurzame verwarmingsoplossing maakt. 

Elektrische luchtverwarmer voor het verwarmen van bedrijfshallen

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen: door de verduurzaming van de industrie hebben hybride en elektrische luchtverwarming de toekomst. Vooral in de woningbouw vindt momenteel een grote transitie naar gasvrij verwarmen plaats. Steeds meer bedrijven kiezen ook voor elektrische luchtverwarming. In het kader van duurzaam verwarmen van bedrijfsruimtes in combinatie met zonnepanelen of windmolens is dat een uitstekende keuze.

De transitie naar gasloos verwarmen is in volle gang. In Nederland hebben we de ambitie om binnen 20 tot 30 jaar volledig onafhankelijk te zijn van gas. Bij Winterwarm blijven we niet achter en bieden we speciaal voor industriële en retailruimtes diverse duurzame (elektrische) verwarmingsoplossingen aan. Het gebruik van elektrische luchtverwarmers is daarbij een van de meest voor de hand liggende keuzes. Waarom? Simpel:

 • 0% NOx-uitstoot
 • Werkt ook op zonnestroom
 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Snel en eenvoudig te installeren
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Energiebesparend en daarmee ook kostenbesparend

Bedrijfshal verwarmen met indirect gestookte heaters

Deze luchtverwarmers noemt men ook wel watergevoedde luchtverwarmers omdat ze aangesloten worden op een verwarmingsinstallatie  zoals een CV-ketel, warmtepomp of warmtenet welke warm water door een leidingsysteem in het gebouw verdelen. Vandaar ook de benaming "indirect". De aanwezigheid van een dergelijke verwarmingsinstallatie bepaalt daarom of bij het verwarmen van bedrijfshallen voor indirect gestookte luchtverwarmers gekozen kan worden. Heb je bijvoorbeeld een CV-ketel met radiatoren voor het kantoor, dan verwarmt het magazijn erachter eenvoudig mee met twee indirect gestookte luchtverwarmers. Naast bedrijfshallen zie je ook dat hele fabriekshallen met bijvoorbeeld de Winterwarm WWH luchtverwarmers verwarmd worden. Hier is dan sprake van een cascade opstelling van CV-ketels of klimaatbehandelingskasten op het dak.

Tegenwoordig worden WWH-toestellen steeds vaker in combinatie met een warmtepomp of een warmtenet toegepast bij het verwarmen van bedrijfshallen. Als sprake is van lage water temperaturen dan heeft Winterwarm daar de speciaal ontworpen WWH-LT voor beschikbaar. In combinatie met een warmtepomp kan dit toestel ook koelen. Dit maakt het dan ook een all-electric verwarmingsoplossing. 

Voordelen zijn:

 • Aan te sluiten op bestaande CV (mits voldoende capaciteit), warmtepomp of warmtenet
 • Koeling mogelijk met WWH-LT
 • Ophanging aan zowel wand als plafond mogelijk (resp. horizontale of verticale uitblazing)
 • 4-zijdige en 6-zijdige uitblazing mogelijk --> goede warmteverdeling
 • In te bouwen in systeemplafond (met uitblaasplenum eronder)
 • Goede warmteverdeling in de hal
 • Luchtvolume regelbaar
 • Eenvoudig te installeren
 • Onderhoudsvrij bedrijfshal verwarmen

Gasgestookte luchtverwarming voor bedrijfshallen waar nog gas aanwezig is.

Hoewel de transitie naar gasloos verwarmen in volle gang is, zijn er nog steeds veel bedrijfspanden en industriële ruimtes die zijn uitgerust met een gasaansluiting. Voor deze locaties kan gasgestookte luchtverwarming een effectieve en kostenefficiënte oplossing bieden. Gasgestookte luchtverwarmingssystemen zijn bekend om hun betrouwbaarheid. Ze kunnen snel grote ruimtes verwarmen, wat essentieel is voor bedrijfshallen, magazijnen en productieomgevingen waar een constante temperatuur belangrijk is voor medewerkers. Daarnaast kunnen bedrijfshallen met een bestaande gasaansluiting profiteren van hun huidige infrastructuur zonder de noodzaak van aanpassingen. Winterwarm biedt voor deze bedrijven de HR , HR-EC en XR+ luchtverwarmers. 

De hoog rendement luchtverwarmers (HR) van Winterwarm combineren efficiëntie, energiezuinigheid en comfort door verschillende unieke eigenschappen. Alle toestellen in deze serie hebben een rendement van 106%. De modulerende branderregeling en de delta-T regeling link zorgen samen voor een gasverbruik dat tot wel 30% lager ligt dan bij conventionele luchtverwarmers. 

Wil je een energiezuinige gasgestookte verwarming met een laag geluidsniveau? Dan is de HR-EC een goede oplossing. Met een EC-ventilator (gelijkstroom) vermindert het elektriciteitsverbruik met 25% en verlaagt het geluidsniveau met wel 50%. Dit maakt dat HR-EC luchtverwarmers een efficiente verwarmingsoplossing zijn.


 

Producten waarmee nog meer energie bespaard kan worden

Luchtgordijnen

Naast de diverse types luchtverwarmers heeft Winterwarm een luchtgordijn in het programma voor toepassing bij grote toegangsdeuren, laaddeuren of laaddocks.

Meer informatie

Circulatie Units

Door toepassing van circulatie units of (plafond)ventilatoren kan men de opgewekte warmte in een ruimte beter verdelen én optimaal benutten doordat het warmteverlies door het dak beperkt wordt.

Meer informatie

Betrouwbaar advies door ons team

Winterwarm is graag bereidt u te adviseren bij de berekening van het benodigde vermogen in een hal of een stal, en u behulpzaam te zijn bij het selecteren van de juiste luchtverwarmers en de benodigde accessoires. Ook kunnen wij op basis van deze gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een nettoprijs kunt opvragen.


Andere industriële toepassingen