Specialist in het verwarmen van bedrijfshallen

Het hele productenpakket van Winterwarm vind je terug in allerlei types bedrijfshallen, van klein tot groot, van hoog tot laag. Voor iedere situatie kunnen wij een geschikte luchtverwarmer bieden, gasgestookt, watergevoed of elektrisch.

Lees meer

Bedrijfshal verwarmen met direct gasgestookte heaters

Direct gasgestookte luchtverwarming is bij uitstek de meest efficiënte verwarmingsoplossing voor bedrijfshallen. Deze conclusie wordt ondersteund door onderzoek uitgevoerd door de Gasunie (zie norm ISSO 57-Verwarming van hoge ruimtes). Bij warmtevraag kunnen luchtverwarmers snel reageren en de warme lucht snel in de ruimte verdelen, zeker wanneer de bedrijfshal ook voorzien is van circulatie ventilatoren (wat altijd wordt aanbevolen voor hallen hoger dan 5m.) De huidige generatie gasgestookte luchtverwarmers hebben bovendien een hoog rendement en kunnen we uitrusten met een zuinige elektrische EC-motor zoals de Winterwarm HR-EC serie.

Ook de overheid ziet het verwarmen van bedrijfshallen met deze heaters als een duurzame verwarmingsoplossing daar plaatsing van Hoog Rendement luchtverwarmers gesubsidieerd wordt middels de EIA-regeling. Of het nu gaat om een assemblagehal, distributiehal, expositieruimte, sporthal, opslagruimte, meubelshowroom, het brede assortiment van Winterwarm biedt voor iedere ruimte de juiste capaciteit.

XR-serie

Als de prijs doorslaggevend is, heeft Winterwarm de succesvolle XR-serie in het pakket met 8 verschillende capaciteiten. Laag in aanschafprijs, eenvoudig te installeren en toch met volledige technische functionaliteiten die voldoen aan de nieuwe ErP-normen van 2021.

Voordelen zijn:

 • Snelle opwarming van de ruimte
 • Geen leidingverlies (= warmteverlies
  door transport van het verwarmde water)
 • Comfortabel werkklimaat
 • Energiezuinig
 • Eenvoudig te installeren (alleen een gasleiding nodig)
 • Weinig onderhoud en storingsvrij
 • Simpel om uit te breiden

Bedrijfshal verwarmen met indirect gestookte heaters

Deze luchtverwarmers noemt men ook wel watergevoedde luchtverwarmers omdat ze aangesloten worden op een verwarmingsinstallatie  zoals een CV-ketel, warmtepomp of warmtenet welke warm water door een leidingsysteem in het gebouw verdelen. Vandaar ook de benaming "indirect". De aanwezigheid van een dergelijke verwarmingsinstallatie bepaalt daarom of bij het verwarmen van bedrijfshallen voor indirect gestookte luchtverwarmers gekozen kan worden. Heeft u bijvoorbeeld een CV-ketel met radiatoren voor het kantoor, dan verwarmt het magazijn erachter eenvoudig mee met twee indirect gestookte luchtverwarmers. Naast bedrijfshallen zie je ook dat hele fabriekshallen met bijvoorbeeld de Winterwarm WWH luchtverwarmers verwarmd worden. Hier is dan sprake van een cascade opstelling van CV-ketels of klimaatbehandelingskasten op het dak.

Tegenwoordig worden WWH-toestellen steeds vaker in combinatie met een warmtepomp of een warmtenet toegepast bij het verwarmen van bedrijfshallen. Als sprake is van lage water temperaturen dan heeft Winterwarm daar de speciaal ontworpen WWH-LT voor beschikbaar. In combinatie met een warmtepomp kan dit toestel ook koelen.

Voordelen zijn:

 • Aan te sluiten op bestaande CV (mits voldoende capaciteit), warmtepomp of warmtenet
 • Koeling mogelijk met WWH-LT
 • Ophanging aan zowel wand als plafond mogelijk (resp. horizontale of verticale uitblazing)
 • 4-zijdige en 6-zijdige uitblazing mogelijk --> goede warmteverdeling
 • In te bouwen in systeemplafond (met uitblaasplenum eronder)
 • Goede warmteverdeling in de hal
 • Luchtvolume regelbaar
 • Eenvoudig te installeren
 • Onderhoudsvrij bedrijfshal verwarmen

Bedrijfshal verwarmen zonder gas

Met de huidige gasprijzen loont het om naar alternatieven te kijken voor het verwarmen van je bedrijfshal en te onderzoeken of de bedrijfshal verwarmen zonder gas tot de mogelijkheden behoort. Een duurzame oplossing is elektrische luchtverwarming voor uw bedrijfsruimte.

Infraroodverwarming of elektrische luchtverwarming?

Elektrische luchtverwarming van de bedrijfshal wordt vaak verward met infraroodverwarming. Het voornaamste verschil: waar u met infraroodverwarming slechts de plek verwarmd waar gewerkt wordt, voorziet elektrische luchtverwarming de complete bedrijfshal van een aangename temperatuur. Met infraroodverwarming heeft u dus veel meer vermogen nodig om een aangename temperatuur te bereiken in uw bedrijfshal.

Een ander voordeel van elektrische luchtverwarming als alternatief voor verwarmen met gas, is dat elektrische luchtverwarming goed te combineren is met zonnepanelen. Daardoor bent u niet direct gebonden aan de aanschaf van een warmtepomp. Dat maakt het bedrijfspand nog duurzamer en heeft ook een gunstig effect op de energierekening.

Door te kiezen voor de Winterwarm elektrische luchtverwarming creëert u een optimaal klimaat in uw bedrijfspand, met een goede luchtvochtigheid en een aangename temperatuur. Deze manier van verwarmen is met name geschikt als hoofdverwarming voor de kleinere bedrijfshallen, zoals een inpakhal, magazijn, showroom of winkel. Beschikt u over een grotere bedrijfshal? Dan kan elektrische luchtverwarming een duurzame manier zijn om de ruimte bij te verwarmen.

De voordelen van elektrische luchtverwarming

 • Van het gas af
 • Lagere energiekosten
 • Verduurzaming van de bedrijfshal
 • Combinatie met zonnepanelen
 • Geschikt als hoofd- of bijverwarming

Combineer gasgestookte- en elektrische luchtverwarming

Niet voldoende vermogen voor volledig elektrisch verwarmen? Kies dan voor een booster op gas die de koudste dagen van het jaar kan bijspringen. Ook schommelingen in gasprijzen en elektriciteitsprijzen kunt u opvangen door hetzij de gasgestookte luchtverwarmer in te zetten óf de elektrische luchtverwarmer in te schakelen. De gasleiding ligt er immers toch. De Winterwarm elektrische en gasgestookte luchtverwarmers hebben dezelfde aansturing, zodat dit met één thermostaat geregeld kan worden.

Elektrische heaters voor het verwarmen van bedrijfshallen

De bouw van nieuwe bedrijfshallen vindt steeds vaker plaats op een gasloos industrieterrein. Plaatsing van gasgestookte luchtverwarmers of CV-ketels is dan geen optie meer. Men kiest voor een verwarmingsoplossing met warmtepomp of zonnepanelen, of nog vaker: een combinatie van beide. Daarvoor heeft Winterwarm de EH luchtverwarmer ontwikkeld zodat toch van de voordelen van verwarmen met een luchtverwarmer gebruik kan worden gemaakt. Met name als het om een wat kleinere bedrijfshal gaat zoals een inpakhal, magazijn, showroom en winkel, of een opslaghal waar slechts enkele keren verwarmd hoeft te worden.

Voor hallen waar grote capaciteiten nodig zijn voor de verwarming zijn elektrische heaters meestal geen duurzame keus. De grootste EH luchtverwarmer heeft dan ook een capaciteit van 40 kW tegenover 120 kW van het grootste HR gasgestookte luchtverwarmer.

Voordelen van Elektrische luchtverwarming:Elektrische Heaters voor verwarmen van bedrijfshallen

 • All-electric verwarmen in bedrijfshallen
 • Stekkerklaar
 • Schuine uitblazing mogelijk
 • Luchtvolume regelbaar
 • Eenvoudig te installeren in elke bedrijfshal
 • Onderhoudsvrij

Meer geschikte producten voor het verwarmen van bedrijfshallen

Luchtgordijnen

Naast de diverse types luchtverwarmers heeft Winterwarm een luchtgordijn in het programma voor toepassing bij grote toegangsdeuren, laaddeuren of laaddocks.

Meer informatie

Circulatie Units

Door toepassing van circulatie units of (plafond)ventilatoren kan men de opgewekte warmte in een ruimte beter verdelen én optimaal benutten doordat het warmteverlies door het dak beperkt wordt.

Meer informatie

Betrouwbaar advies door ons team

Winterwarm is graag bereidt u te adviseren bij de berekening van het benodigde vermogen in een hal of een stal, en u behulpzaam te zijn bij het selecteren van de juiste luchtverwarmers en de benodigde accessoires. Ook kunnen wij op basis van deze gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een nettoprijs kunt opvragen.


Andere industriële toepassingen