Garage en showroom optimaal verwarmd met de luchtverwarming van Winterwarm

Voor het verwarmen van garages wordt veel gebruik gemaakt van luchtverwarming, zowel in de showroom als in de werkplaats. Met in- en uitrijdende auto's is de garage met een luchtverwarmer immers snel weer op temperatuur.

Lees meer

Verwarmen van garages en showrooms

In de werkplaats van een garage zie je vooral de direct gasgestookte luchtverwarmers om een snelle opwarming te realiseren (HR- en XR-serie). Met in- en uitrijdende auto's zijn deze heaters ideaal. Ze reageren snel in geval de ruimtetemperatuur fors daalt en gaan automatisch zachter branden op het moment dat de ruimte bijna weer op temperatuur is. Is er zelf-opgewekte elektriciteit voorhanden dan zijn elektrische heaters ook een goede optie. Deze toestellen zijn twee-traps dus kunnen ook op vollast of op deellast opereren.

Voor showrooms is er nog meer keuze. De gasgestookte compacte luchtverwarmer HR en XR+ misstaan zeker niet in een showroom. Verder worden in showrooms vaak watergevoedde luchtverwarmers (WWH-serie) toegepast die zijn aangesloten op de cv-ketel van de kantoren. Ook aansluiting op een aanwezig warmtenet of warmtepomp is geen probleem. Kiest men in combinatie met een warmtepomp voor een WWH-LT  dan is zelfs koeling mogelijk. Voordeel van de WWH heaters als showroomverwarming is dat deze in het systeemplafond ingebouwd kunnen worden en met behulp van een 4-zijdig of 6-zijdig plenum naar alle kanten uitblazen. Met deze vorm van luchtverwarming wordt de warmte op deze manier goed verdeeld. 
Wil men voor elektrisch verwarmen gaan dan is de keuze voor de EH-heaters logisch: effectief, compacte afmetingen en mooi design.

Luchtgordijn als aanvulling op garageverwarming 

Voor garages is zeker aan te bevelen om een luchtgordijn (ACM-serie) te plaatsen boven de deuren van de garage en/of werkplaats zodat er niet teveel warmte verloren gaat wanneer men auto's naar binnen of naar buiten rijdt. Wil je de deuren van de showroom continue open laten staan dan is een ACM-luchtgordijn ook aan te bevelen om te voorkomen dat de warmte uit de showroom naar buiten toe verdwijnt (of in de zomer: de warmte naar binnen komt.) En vergeet niet een Rendovent of WCU plafondventilator in de werkplaats op te hangen: goed voor de warmteverdeling en fijn in de zomer om toch enige luchtrecirculatie te hebben.

Toegepaste producten

Luchtverwarmers

De luchtverwarmers van Winterwarm kunnen in vrijwel iedere bedrijfsmatige ruimte worden geplaatst en zijn effectief, comfortabel en energiezuinig.

Meer informatie

Circulatie units

Door toepassing van circulatie units of (plafond)ventilatoren kan men de opgewekte warmte in een ruimte beter verdelen én optimaal benutten doordat het warmteverlies door het dak beperkt wordt.

Meer informatie

Luchtgordijnen

Met een ACM luchtgordijn boven de deur houdt men de warmte binnen en de koude buiten.

Meer informatie

Betrouwbaar advies door ons team

Winterwarm is graag bereidt u te adviseren bij de berekening van het benodigde vermogen in een hal of een stal, en u behulpzaam te zijn bij het selecteren van de juiste luchtverwarmers en de benodigde accessoires. Ook kunnen wij op basis van deze gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een nettoprijs kunt opvragen.


Andere industriële toepassingen