Garage, werkplaats en showroom optimaal verwarmd met de luchtverwarming van Winterwarm

Voor het verwarmen van garages wordt veel gebruik gemaakt van luchtverwarming, zowel in de showroom als in de werkplaats. Met in- en uitrijdende auto's is de garage met een luchtverwarmer immers snel weer op temperatuur.

Lees meer

Verwarmen van garages, werkplaatsen en showrooms

Waar je in de werkplaats vooral de direct gestookte luchtverwarmers ziet hangen om een snelle opwarming te realiseren (HR- en XR-serie), zie je in showrooms vaak watergevoedde luchtverwarmers (WWH-serie) die zijn aangesloten op de cv-ketel van de kantoren. Voordeel van de WWH heaters als garageverwarming is dat deze in het systeemplafond van een showroom ingebouwd kunnen worden en met behulp van een 4-zijdig of 6-zijdig plenum naar alle kanten uitblazen. De warmte wordt op deze manier goed verdeeld door middel van luchtverwarming. Is er sprake van een warmtepomp of warmtenet dan kunnen zowel showroom als werkplaats met de WWH-LT verwarmd worden.

Luchtgordijn als garageverwarmingĀ 

Verder is aan te bevelen om een luchtgordijn (ACM-serie) te plaatsen boven de deuren van de garage en/of werkplaats zodat er niet teveel warmte verloren gaat wanneer men auto's naar binnen of naar buiten rijdt. Wil je de deuren van de showroom continue open laten staan dan is een ACM-luchtgordijn ook aan te bevelen om te voorkomen dat de warmte uit de showroom naar buiten toe verdwijnt (of in de zomer: de warmte naar binnen komt.) En vergeet niet een Rendovent of WCU plafondventilator in de werkplaats op te hangen: goed voor de warmteverdeling en fijn in de zomer om toch enige luchtrecirculatie te hebben.

Toegepaste producten

Circulatie units

Door toepassing van circulatie units of (plafond)ventilatoren kan men de opgewekte warmte in een ruimte beter verdelen én optimaal benutten doordat het warmteverlies door het dak beperkt wordt.

Meer informatie

Luchtverwarmers

De luchtverwarmers van Winterwarm kunnen in vrijwel iedere bedrijfsmatige ruimte worden geplaatst en zijn effectief, comfortabel en energiezuinig.

Meer informatie

Betrouwbaar advies door ons team

Winterwarm is graag bereidt u te adviseren bij de berekening van het benodigde vermogen in een hal of een stal, en u behulpzaam te zijn bij het selecteren van de juiste luchtverwarmers en de benodigde accessoires. Ook kunnen wij op basis van deze gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een nettoprijs kunt opvragen.


Andere industriële toepassingen