Uw winkel verwarmen met de producten van Winterwarm

Voor het verwarmen van winkelruimtes zijn er vele mogelijkheden. Eigenlijk kom je alle types Winterwarm-luchtverwarmers wel in een winkel tegen.

Specialist in het verwarmen van winkels

Voor het verwarmen van winkelsruimtes  zijn er vele mogelijkheden. Zowel direct gestookte luchtverwarming (HR en XR serie) als indirect gestookte  luchtverwarming (WWH-serie) zijn een goede keus. Vooral de XR-serie is vaak een praktische toepassing in winkels omdat men niet altijd goed weg kan met de condensafvoer van de condenserende HR luchtverwarmers, zolang er maar wel een rookgasafvoer naar buiten toe gemaakt kan worden. Is dit ook een probleem omdat de winkel overal "tussen" zit, dan zullen indirect gestookte luchtverwarmers die je kunt aansluiten op de CV-ketel een betere optie zijn.  Nog minder voorzieningen zijn nodig met een elektrische luchtverwarmer maar dan dient wel het stroomverbruik in de gaten te worden gehouden. Meest duurzaam en energiezuinig is echter toch de Hoog Rendement luchtverwarmer voorzien van EC-ventilator. En heel belangrijk in een winkel: een HR-EC is fluisterstil. 

Juiste keuze

Wanneer kies ik voor indirect gestookte heaters (= aangesloten op CV-ketel)?
1. Indien het winkeloppervlak niet te groot is.
2. Indien u ook een CV-installatie nodig hebt voor bijv. radiatoren op een kantoor.
3. Indien u de toestellen wilt inbouwen in het systeemplafond.

Wanneer kies ik voor direct gestookte heaters?
1. Indien u 's morgens een  snelle opwarming van de winkel wilt.
2. Indien u zowel winkel als magazijn wilt verwarmen maar niet op dezelfde temperatuur.
3. Indien u een winkel hebt met een groot oppervlak (bijv. meubelzaak).
4. Indien u een hoog rendementstoestel wilt hebben met laag energieverbruik en laag geluidsniveau.

Wanneer kies ik voor elektrische heaters?
1. Indien u af en toe wilt bijverwarmen
2. Indien u niet over een gasleiding of warme watertoevoer van CV-ketel beschikt
3. Indien u voor gemak gaat: snel ophangen, stekker in stopcontact, klaar.

Warmte optimaal benutten

Tevens bevelen wij plaatsing ACM-luchtgordijnen aan. Deze zijn bij uitstek geschikt om boven de deuropening van een winkel te plaatsen. De sterke luchtstroom houdt de koude en vuile lucht van buiten tegen terwijl de warmte binnen wordt behouden en de klant zich toch welkom voelt. De modulaire opbouw van de ACM maakt het mogelijk om voor iedere deurbreedte een passend luchtgordijn samen te stellen. De bediening kan op verschillende manieren, zoals met een deurrelais zodat het gordijn aan gaat zodra de deur opent maar ook met een schakelaar op afstand of een ruimtethermostaat. 

Gaat het om een winkel met een plafondhoogte van 5 meter of meer, dan adviseren wij altijd om plafondventilatoren te plaatsen om ophoping van warmte lucht onder het plafond te voorkomen. De aanwezige warmte in de winkel wordt dan optimaal benut en in de zomer profiteer je van extra recirculatie. Hiervoor kunnen de luchtverwarmers overigens ook gebruikt worden (zomerventilatie-stand).

Toegepaste producten

Luchtgordijnen

Naast de diverse types luchtverwarmers heeft Winterwarm een luchtgordijn in het programma voor toepassing bij grote toegangsdeuren, laaddeuren of laaddocks.

Meer informatie

Luchtverwarmers

De luchtverwarmers van Winterwarm kunnen in vrijwel iedere bedrijfsmatige ruimte worden geplaatst en zijn effectief, comfortabel en energiezuinig.

Meer informatie

Betrouwbaar advies door ons team

Winterwarm is graag bereidt u te adviseren bij de berekening van het benodigde vermogen in een hal of een stal, en u behulpzaam te zijn bij het selecteren van de juiste luchtverwarmers en de benodigde accessoires. Ook kunnen wij op basis van deze gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een nettoprijs kunt opvragen.


Andere industriële toepassingen