Uw winkel verwarmen met luchtverwarming van Winterwarm

Voor het verwarmen van winkelruimtes zijn er vele mogelijkheden. Eigenlijk kom je alle types Winterwarm-luchtverwarmers wel in een winkel tegen.

Lees meer

Specialist in het verwarmen van winkels

Voor het verwarmen van winkelsruimtes zijn er vele mogelijkheden. Zowel direct gestookte luchtverwarming (HR en XR serie) als indirect gestookte  luchtverwarming (WWH-serie) zijn een goede keuze bij winkelverwarming. Vooral de XR-serie is vaak een praktische toepassing in winkels omdat men niet altijd goed weg kan met de condensafvoer van de condenserende HR luchtverwarmers, zolang er maar wel een rookgasafvoer naar buiten toe gemaakt kan worden. Is dit een uitdaging omdat de winkel overal "tussen" zit? Dan zijn indirect gestookte luchtverwarmers die je kunt aansluiten op de CV-ketel de beste optie.  Nog minder voorzieningen zijn nodig met een elektrische luchtverwarmer. Maar het meest duurzaam en energiezuinig is de Hoog Rendement luchtverwarmer voorzien van EC-ventilator. En heel belangrijk in een winkel: een HR-EC is fluisterstil. 

De juiste keuze in winkelverwarming

Weet u nog niet helemaal zeker welke luchtverwarming-oplossing bij uw winkel past? We hebben de mogelijkheden hieronder op een rijtje gezet met een handige checklist, zodat u direct ziet welke oplossing bij uw situatie past.

 

Wanneer kies ik voor indirect gestookte heaters (= aangesloten op CV-ketel)?

  1. Indien het winkeloppervlak niet te groot is.
  2. Wanneer u ook een CV-installatie nodig hebt voor bijv. radiatoren op een kantoor.
  3. Als u de toestellen wilt inbouwen in het systeemplafond.

Wanneer kies ik voor direct gestookte heaters?

  1. Indien u 's morgens een snelle opwarming van de winkel wilt.
  2. Wanneer u zowel winkel als magazijn wilt verwarmen maar niet op dezelfde temperatuur.
  3. In het geval dat u een winkel hebt met een groot oppervlak (bijv. meubelzaak).
  4. Als u een hoog rendementstoestel wilt hebben met laag energieverbruik en laag geluidsniveau.

Wanneer kies ik voor elektrische heaters?

  1. Mits u af en toe wilt bijverwarmen
  2. Als u niet over een gasleiding of warme watertoevoer van CV-ketel beschikt
  3. Wanneer u voor gemak gaat: snel ophangen, elektrisch aansluiten en klaar.

Warmte optimaal benutten

Tevens bevelen wij voor het verwarmen van winkels ACM-luchtgordijnen aan. Deze zijn bij uitstek geschikt om boven de deuropening van een winkel te plaatsen. De sterke luchtstroom houdt de koude en vuile lucht van buiten tegen terwijl de verwarmde lucht binnen blijft en de klant zich toch welkom voelt. De modulaire opbouw van de ACM maakt het mogelijk om voor iedere deurbreedte een passend luchtgordijn samen te stellen. De bediening kan op verschillende manieren, zoals met een deurrelais zodat het gordijn aan gaat zodra de deur opent maar ook met een schakelaar op afstand of een ruimtethermostaat. 

Wanneer het om het verwarmen van een winkel met een plafondhoogte van 5 meter of meer gaat, dan adviseren wij altijd om plafondventilatoren te plaatsen om ophoping van warme lucht onder het plafond te voorkomen. De aanwezige warmte in de winkel wordt dan optimaal benut en in de zomer profiteer je van extra recirculatie. Hiervoor kunnen de luchtverwarmers overigens ook gebruikt worden (zomerventilatie-stand).

Toegepaste producten

Luchtgordijnen

Naast de diverse types luchtverwarmers heeft Winterwarm een luchtgordijn in het programma voor toepassing bij grote toegangsdeuren, laaddeuren of laaddocks.

Meer informatie

Luchtverwarmers

De luchtverwarmers van Winterwarm kunnen in vrijwel iedere bedrijfsmatige ruimte worden geplaatst en zijn effectief, comfortabel en energiezuinig.

Meer informatie

Betrouwbaar advies door ons team

Winterwarm is graag bereidt u te adviseren bij de berekening van het benodigde vermogen in een hal of een stal, en u behulpzaam te zijn bij het selecteren van de juiste luchtverwarmers en de benodigde accessoires. Ook kunnen wij op basis van deze gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een nettoprijs kunt opvragen.


Andere industriële toepassingen