Industriële luchtverwarming

Voor het verwarmen van een bedrijfshal, winkel of magazijn is luchtverwarming ideaal. De ruimte is snel op temperatuur, het comfort is hoog door een intelligente regeling en er is geen onnodig warmteverlies als gevolg van nachtverlaging. De installatie van de meeste industriële luchtverwarmers vraagt bovendien niet om een grote investering.

Een grote ruimte verwarmen? Verwarm duurzaam!

Direct gasgestookte luchtverwarming blijft een perfecte verwarmingsoplossing om grote ruimtes te verwarmen. Als men energieverbruik, comfort en investeringskosten naast elkaar zet, wordt bij grote ruimtes zoals bedrijfshallen, winkels, magazijnen, garages en in sporthallen regelmatig voor de Winterwarm HR-serie gekozen.

De condenserende luchtverwarmers hebben een hoog rendement van 106%. De intelligente aansturing met de modulerende branderregeling en de speciale delta-T regeling zorgt er voor dat de brander zo laat mogelijk in komt waardoor het gasverbruik nog eens 15% omlaag gaat. Daarnaast kunnen alle HR-toestellen uitgerust worden met een EC-ventilator die het elektriciteitsverbruik met 25% reduceert en, vooral belangrijk, het geluidsniveau tot een minimum beperkt.

Belasting betaalt mee

Gasgestookte luchtverwarmers met hoog rendement staan op de EIA-lijst, dat wil zeggen dat de overheid het toepassen van direct gestookte luchtverwarmers subsidieert. Het gunstige energieverbruik van HR-luchtverwarmers in combinatie met de relatief lage aanschaf- en installatiekosten plus de mogelijkheid om de investering fiscaal af te trekken van de winst (EIA-regeling), maakt direct gasgestookte luchtverwarmers bij uitstek de juiste keuze voor het verwarmen van grote ruimtes. 

Verwarmen met water kan bijna overal

Is er al een CV-ketel aanwezig voor radiatoren, is het gebruik van een warmtepomp verplicht of wil men gebruik maken van een aanwezig warmtenet dan heeft Winterwarm hiervoor de WWH-serie in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zoals de WWH-LT speciaal voor laag temperatuur systemen of de WWH-EC met een extra laag elektriciteitsverbruik.

Het ophangen van deze indirect gestookte luchtverwarmers is een stuk goedkoper dan het aanleggen van een compleet vloerverwarmingsnet incl. verdelers. Daarnaast is het energieverbruik van de CV-ketel of de warmtepomp lager want de luchtverwarmers zijn zeer snel op temperatuur zodra warm water wordt aangevoerd. ’s Nachts uitschakelen is geen bezwaar terwijl met vloerverwarming nachtverlaging wordt afgeraden in verband met de traagheid van het systeem; dit betekent onnodig energieverbruik tijdens de nacht. Bij toepassing van WWH luchtverwarmers wordt dit voorkomen.

Energie uit zonnewarmte

Voor wie zijn dak vol heeft liggen met zonnepanelen, biedt Winterwarm een serie met elektrische luchtverwarmers aan, de EH-serie. Mits er voldoende stroom opgewekt kan worden, blijven de energiekosten relatief laag. Evengoed profiteert men in de ruimte van de voordelen van luchtverwarming: snelle opwarming, goede warmteverdeling en relatief lage aanschaf- en installatiekosten.

Toepassingen Industriële luchtverwarming

Specialist in het verwarmen van bedrijfshallen

Het hele productenpakket van Winterwarm vind je terug in allerlei types bedrijfshallen, van klein tot groot, van hoog tot laag. Voor iedere situatie kunnen wij een geschikte luchtverwarmer bieden, gasgestookt, watergevoe...

Meer informatie

Verwarming voor alle types magazijnen, hoog of laag, klein of groot

Vooral direct gasgestookte luchtverwarmers zijn bij uitstek geschikt om grote magazijnen te verwarmen. De volumes zijn meestal groot. De temperatuur kan over het algemeen relatief laag blijven zodat men het investeringsb...

Meer informatie

Garage, werkplaats en showroom optimaal verwarmd met de luchtverwarming van Winterwarm

Voor het verwarmen van garages wordt veel gebruik gemaakt van luchtverwarming, zowel in de showroom als in de werkplaats. Met in- en uitrijdende auto's is de garage met een luchtverwarmer immers snel weer op temperatuur.

Meer informatie

Uw winkel verwarmen met de producten van Winterwarm

Voor het verwarmen van winkelruimtes zijn er vele mogelijkheden. Eigenlijk kom je alle types Winterwarm-luchtverwarmers wel in een winkel tegen.

Meer informatie

Betrouwbaar advies door ons team

Winterwarm adviseert u graag bij de berekening van het benodigde vermogen in een hal of een stal. Daarnaast helpen wij u bij het selecteren van de juiste luchtverwarmers en de benodigde accessoires. Ook kunnen wij op basis van deze gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een netto-prijs kunt opvragen.