Industriële luchtverwarming

Voor het verwarmen van een bedrijfshal, winkel of magazijn is industriële luchtverwarming ideaal. De ruimte is snel op temperatuur, het comfort is hoog door een intelligente regeling en er is geen onnodig warmteverlies als gevolg van nachtverlaging. De installatie van de meeste industriële luchtverwarmers vraagt bovendien niet om een grote investering.

Lees meer

Een grote ruimte verwarmen? Verwarm duurzaam!

Winterwarm biedt een divers aanbod aan verwarmingsoplossingen aan, zo bestaat er voor de industrie elektrische, watergevoede, hybride en gastoestellen. Benieuwd welke luchtverwarmer voor uw industriële ruimte het meest geschikt is? Wij geven u graag advies!

Verwarmen met water kan bijna overal

Industriële luchtverwarming is gemakkelijk toe te passen. Wanneer er bijvoorbeeld al een CV-ketel aanwezig is voor radiatoren, er gebruik wordt gemaakt van een warmtepomp of warmtenet dan heeft Winterwarm hiervoor de WWH-serie in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zoals de WWH-LT speciaal voor een laag temperatuur systemen of de WWH-EC met een extra laag elektriciteitsverbruik.

Industriële luchtverwarming op zonne-energie

Voor wie op zijn dak zonnepanelen geplaatst heeft, biedt Winterwarm een serie industriële elektrische luchtverwarmers aan; de EH-serie. Wanneer er voldoende stroom opgewekt kan worden, blijven de energiekosten relatief laag met deze vorm van industriële luchtverwarming. Evengoed profiteert u in de bedrijfsruimte van de voordelen van luchtverwarming: snelle opwarming, goede warmteverdeling en relatief lage aanschaf- en installatiekosten.

Toch liever op gas? Een indirect gestookte luchtverwarmers als industriële luchtverwarming is goedkoper dan het aanleggen van een compleet vloerverwarmingsnet incl. verdelers. Bovendien is het energieverbruik van de CV-ketel of de warmtepomp lager want de luchtverwarming is snel op temperatuur zodra warm water wordt aangevoerd. ’s Nachts uitschakelen is geen bezwaar terwijl met vloerverwarming nachtverlaging wordt afgeraden in verband met de traagheid van het systeem; dit betekent onnodig energieverbruik tijdens de nacht. Bij toepassing van WWH luchtverwarmers voorkomt u dit.

Subsidie voor industriële luchtverwarming

Dat leest u goed! Geld van de overheid krijgen voor uw industriële luchtverwarming. Hoe zit dat?

Gasgestookte luchtverwarmers met een hoog rendement staan op de EIA-lijst, dat wil zeggen dat de overheid het toepassen van direct gestookte luchtverwarmers subsidieert. Oftewel: subsidie voor industriële luchtverwarming. Het gunstige energieverbruik van HR-luchtverwarmers in combinatie met de relatief lage aanschaf- en installatiekosten plus de mogelijkheid om de investering fiscaal af te trekken van de winst (EIA-regeling), maakt direct gasgestookte luchtverwarmers bij uitstek de juiste keuze voor het verwarmen van grote ruimtes. 

Toepassingen Industriële luchtverwarming

Bedrijfshal duurzaam verwarmen

Wij bieden een scala aan duurzame verwarmingsoplossingen voor bedrijfsruimtes en grote hallen. Van hybride en elektrische verwarming tot watergevoede en gasgestookte systemen, we leveren diverse opties die zowel efficiën...

Meer informatie

Verwarming voor alle types magazijnen, hoog of laag, klein of groot

Vooral direct gasgestookte luchtverwarmers zijn bij uitstek geschikt om grote magazijnen te verwarmen. De volumes zijn meestal groot. De temperatuur kan over het algemeen relatief laag blijven zodat men het investeringsb...

Meer informatie

Garage en showroom optimaal verwarmd met de luchtverwarming van Winterwarm

Voor het verwarmen van garages wordt veel gebruik gemaakt van luchtverwarming, zowel in de showroom als in de werkplaats. Met in- en uitrijdende auto's is de garage met een luchtverwarmer immers snel weer op temperatuur.

Meer informatie

Uw winkel verwarmen met luchtverwarming van Winterwarm

Voor het verwarmen van winkelruimtes zijn er vele mogelijkheden. Eigenlijk kom je alle types Winterwarm-luchtverwarmers wel in een winkel tegen.

Meer informatie

Werkplaats verwarmen met heaters van Winterwarm

Om een werkplaats te verwarmen wordt veel gebruik gemaakt van heteluchtverwarming. Met gasheaters in de werkplaats zorgt u voor een continue aangename temperatuur. En mocht er een deur open gaan, bijvoorbeeld om voertuig...

Meer informatie

Betrouwbaar advies door ons team

Winterwarm adviseert u graag bij de berekening van het benodigde vermogen in een hal of een stal. Daarnaast helpen wij u bij het selecteren van de juiste luchtverwarmers en de benodigde accessoires. Ook kunnen wij op basis van deze gegevens een offerte met bruto-prijzen samenstellen waarmee u eenvoudig bij uw groothandel of dealer een netto-prijs kunt opvragen.