11-10-2021

En zo gaat ons nieuwe bedrijfspand er uit zien!

Door de toename van activiteiten en de oprichting van WinLed Lighting Solutions was Winterwarm een paar jaar geleden volledig uit haar jasje gegroeid. Momenteel zitten beide bedrijven verdeeld over 4 locaties in Winterswijk. Niet optimaal! Om verdere groei mogelijk te maken, efficiënter te kunnen werken en communicatie onderling te verbeteren werd in 2019 besloten een volledig nieuwe bedrijfspand te gaan bouwen. Met de realisatie van de nieuwbouw komen we weer samen onder één dak!

Afgelopen juli vond de grondoverdracht plaats voor de aankoop van het perceel van 26.000m2 aan de Wooldseweg; voor vele Winterswijkers bekend als de plek waar het bedrijf Destructor heeft gestaan. Winterwarm gaat hiervan slechts 12.000m2 gebruiken voor de bouw van het pand; de omgeving zal heel groen worden ingericht, passend bij deze prachtige locatie in het groen. Vormgeving en aankleding van het nieuwbouw pand zijn zodanig ontworpen dat dit past bij de omgeving.

Wij gaan voor duurzaam!
Het pand wordt compleet duurzaam gebouwd en wordt BREEAM- gecertificeerd.
Dit houdt in dat wij met verschillende duurzaamheidscategorieën rekening houden, zowel tijdens de bouw als daarna wanneer het in gebruik is. Denk hierbij aan: energieverbruik- en voorzieningen, toegepaste materialen, afvalstromen, inrichting buitenruimte, gezondheidsaspecten tbv de medewerkers.
Wij pakken dit serieus aan en gaan voor de hoogste score van het BREEAM certificaat namelijk: ‘Outstanding’.

Dit certificaat krijgen wij niet zomaar. In de voorbereiding en tijdens de bouw worden diverse voorschriften gehanteerd en dient door diverse externe rapportages vast te worden gelegd hoe Winterwarm met dit pand de diverse duurzaamheidsvoorschriften gaat realiseren. Als het project is opgeleverd wordt het nieuwbouw pand en het doorlopen bouwproces geïnspecteerd door de Assesor. Vervolgens voert Dutch Green Building Council een steekproef uit of het gebouw inderdaad voldoet aan alle gestelde eisen. Wanneer alle controles uitgevoerd zijn wordt definitief het BREAAM – NL certificaat uitgereikt.  Lees meer over dit proces.