Zoeken
  • 80 jaar ervaring
  • ISO 9001-2015 gecertificeerd
  • Innovatief
  • Snelle levering via groothandel
  • Eigen advisering

Winterwarm Heating Solutions
Industrieweg 8
7102 DZ Winterswijk

Postbus 36
7100 AA Winterswijk

T: +31 (0)543 546300 
F: +31 (0)543 546310
E: info@winterwarm.nl
comm. reg. 59198516

EIA-aftrek omhoog

Goed nieuws! Het is dit jaar financieel nóg interessanter voor bedrijven om op Winterwarm HR-luchtverwarmers over te stappen. De overheid heeft n.l. de EIA-aftrek verhoogd van 41,5% naar 58%. U kunt nu 58% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, boven op uw gebruikelijke afschrijving. Het netto fiscale voordeel stijgt daarmee van 10% naar 15%. 

 

 

Vervanging oude toestellen lucratief

Vooral voor bedrijven die nog Universum UNS of Winterwarm MA toestellen hebben hangen, is het erg interessant om deze te vervangen door hoog rendement toestellen. De oude toestellen hebben een rendement van slechts 77% terwijl het rendement van een Winterwarm HR op 106% ligt. Een besparing op de gasrekening van 29%!  En daarbij komt natuurlijk ook nog dat het comfort en het design van de HR niet vergelijkbaar is met die oude toestellen. Hetzelfde geldt overigens voor de Winterwarm WSP en Universum URS toestellen die een gemiddeld rendement van 85% hebben. Ook hier valt veel winst te behalen.

 

 

Sterke argumenten voor vervanging

De kosten van de investering die gedaan moet worden voor de vervanging, zijn door de hogere EIA-aftrek nu nog sneller terugverdiend. De energienota gaat immers direct naar beneden en de investeringskosten zijn door de EIA te overzien. Afhankelijk van het gasverbruik is binnen 2 tot 4 jaar de extra investering terugverdiend en kan men jaarlijks profiteren van lagere exploitatiekosten. En natuurlijk draagt men zo bij aan de verduurzaming van het energieverbruik in het bedrijfsleven. Al met al goede argumenten voor installateurs om met klanten die deze toestellen hebben hangen, in gesprek te gaan. Advies nodig? Wij helpen u graag!

 

Lees de details van de EIA-regeling op de website van RVO.

 

 


De HR 20 is 3x zo klein als de oude WSP 24, en het gasverbruik 24% lager!